Техно

Проти шахраїв в відеоіграх була проведена велика і успішна спецоперація

Поліція Піднебесної у співпраці зі службою безпеки венчурного інвестфонду Tencent затримали групу хакерів з сумарним доходом понад $ 75 млн.

Подробиці

Суть придуманої шахраями схеми – заробляння на продажу читів для онлайн-ігор. Десятки тисяч геймерів по всьому світу оформляли підписки вартістю в 10-20 доларів для отримання доступу до інструментів які спрощують ігровий процес, інформує Gizchina.

За версією китайських сищиків, за кілька років діяльності «комп’ютерних справ майстри» заробили майже $ 76 млн. У ході операції правоохоронцям вдалося вилучити понад 60% зароблених на читерстві активів (оціночна вартість арештованого майна – $ 46 млн).

Для поширення інструментів які полегшують ігровий процес  зловмисники використовували сайт Chicken Drumstick.

Приклади продаваних хакерами читів – «прицільний бот» для гарантованого ураження ігрових цілей без необхідності прицілювання, wallhack для швидкого виявлення супротивників, атаки суперників крізь непрозорі стіни і інше.

Операція проведена в м. Куньшань (близько десятка затриманих).

Интересное:

Нашестя чітерів викликає обурення у добропорядних гравців. Так, геймер під ніком Віккстар з 7-мільйонною аудиторією в YouTube два роки тому заявив про відмову продовжувати гратив в ігри Warzone і закликав свою аудиторію залишати проект студії Activision через «втративших берега» хакерів.

Реакцією Activision на цей демарш стало блокування понад 70 тис. користувальницьких акаунтів, проте перманентний бан чітера не допоміг розробникам повернути аудиторію.

Tencent – китайський інвестхолдинг із штаб-квартирою в Шеньчжені, заснований в 1998 році. Ігровий підрозділ в складі організації з’явився в 2004 році.

У 2011 р холдингу вдалося випустити популярний месенджер WeChat і «накласти руку» на студію Riot Games, остаточне поглинання якої відбулося в 2015 році.

Протягом наступних трьох років китайський гігант отримав контроль над американським і фінським розробниками онлайн-ігор Path of Exile і SUPERCELL (80% і 84% акцій відповідно).

Крім того, в розпорядженні Тencent є міноритарні пакети російської Mail.Ru Group (7,4%, з яких 3,3% голосуючі акції) і частки в десятках інших великих і малих компаній по всьому світу.

Последние новости:

Влада Латвії пообіцяла передати Україні зброю, якої у них немає

"Твіттер-анонс" латвійського прем'єра Евіки Сіліни нового пакету допомоги для України викликав деяку плутанину через абревіатуру…

02.05.2024

Власти Латвии пообещали передать Украине оружие, которого у них нет

«Твиттер-анонс» латвийского премьера Эвики Силины нового пакета помощи для Украины вызвал некоторую неразбериху из-за аббревиатуры…

02.05.2024

Названы лучшие смартфоны 2024 года

Ежегодно в Украине продается более 1 млн. смартфонов. Каждый хочет почувствовать технологическую новинку первым, и…

02.05.2024

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і…

02.05.2024

Новый Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition с восторгом принят поклонниками футбола

«Сяоми» порадовала фанатов аргентинской сборной по футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ в лимитированном исполнении…

02.05.2024

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні…

02.05.2024