ГоловнаТехноПроти шахраїв в відеоіграх була проведена велика і успішна спецоперація

Проти шахраїв в відеоіграх була проведена велика і успішна спецоперація

Поліція Піднебесної у співпраці зі службою безпеки венчурного інвестфонду Tencent затримали групу хакерів з сумарним доходом понад $ 75 млн.

Подробиці

Суть придуманої шахраями схеми – заробляння на продажу читів для онлайн-ігор. Десятки тисяч геймерів по всьому світу оформляли підписки вартістю в 10-20 доларів для отримання доступу до інструментів які спрощують ігровий процес, інформує Gizchina.

За версією китайських сищиків, за кілька років діяльності «комп’ютерних справ майстри» заробили майже $ 76 млн. У ході операції правоохоронцям вдалося вилучити понад 60% зароблених на читерстві активів (оціночна вартість арештованого майна – $ 46 млн).

У Китаї заарештували хакерів, які заробили на відеоіграх понад $ 75 млн

Для поширення інструментів які полегшують ігровий процес  зловмисники використовували сайт Chicken Drumstick.

Приклади продаваних хакерами читів – «прицільний бот» для гарантованого ураження ігрових цілей без необхідності прицілювання, wallhack для швидкого виявлення супротивників, атаки суперників крізь непрозорі стіни і інше.

Операція проведена в м. Куньшань (близько десятка затриманих).

Нашестя чітерів викликає обурення у добропорядних гравців. Так, геймер під ніком Віккстар з 7-мільйонною аудиторією в YouTube два роки тому заявив про відмову продовжувати гратив в ігри Warzone і закликав свою аудиторію залишати проект студії Activision через «втративших берега» хакерів.

У Китаї заарештували хакерів, які заробили на відеоіграх понад $ 75 млн

Реакцією Activision на цей демарш стало блокування понад 70 тис. користувальницьких акаунтів, проте перманентний бан чітера не допоміг розробникам повернути аудиторію.

Tencent – китайський інвестхолдинг із штаб-квартирою в Шеньчжені, заснований в 1998 році. Ігровий підрозділ в складі організації з’явився в 2004 році.

У 2011 р холдингу вдалося випустити популярний месенджер WeChat і «накласти руку» на студію Riot Games, остаточне поглинання якої відбулося в 2015 році.

Протягом наступних трьох років китайський гігант отримав контроль над американським і фінським розробниками онлайн-ігор Path of Exile і SUPERCELL (80% і 84% акцій відповідно).

Крім того, в розпорядженні Тencent є міноритарні пакети російської Mail.Ru Group (7,4%, з яких 3,3% голосуючі акції) і частки в десятках інших великих і малих компаній по всьому світу.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...