ГоловнаТехноЧерез інцидент в Суецькому каналі смартфони подорожчають ще більше

Через інцидент в Суецькому каналі смартфони подорожчають ще більше

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Блокування Суецького каналу нідерландським контейнеровозом Ms. EverGreen негативно відіб’ється на ціні смартфонів і іншої «розумної» продукції. Відповідний прогноз озвучили експерти американської компанії Strategy Analytics.

Подробиці

За словами фахівців організації, частина контейнерів на суднах і кораблях, які застрягли в Єгипті, на Суецькому каналі,  наповнені дефіцитними комплектуючими. Наскільки саме подорожчають «розумні» пристрої, аналітики конкретизувати не стали, відзначивши лише, що подорожчання «навряд чи буде значним».

Контейнеровоз розміром з дев’ять футбольних полів заблокував Суецький канал у вівторок. Сьогодні стало відомо про те, що зусилля надзвичайних відомств Єгипту та залучених ними міжнародних партнерів, нарешті, увінчалися успіхом: гігантське судно вдалося зрушити з місця і частково розблокувати канал.

З урахуванням того, що по обидва боки водної артерії скупчилися кілька сотень суден, нормалізація руху по каналу може зайняти кілька тижнів.

Головна причина кризи, яка вдарила по світовому ринку мікроелектроніки, описана в цьому матеріалі. Наслідки дефіциту комплектуючих для виробників смартфонів, комп’ютерів, електрокарів і іншої продукції з «розумною» начинкою перераховані тут.

Стрічка новин: