ГоловнаБанкінгМасова крадіжка грошей у клієнтів популярного банку за допомогою програми Monobank

Масова крадіжка грошей у клієнтів популярного банку за допомогою програми Monobank

ПУМБ виплатив компенсації клієнтам, у яких були вкрадені кошти за допомогою карт «монобанк». Максимальна сума відшкодування – 16 000 грн. Повернути гроші користувачам підконтрольний Ринату Ахметову фінінстітут вирішив після широкого громадського резонансу, інформує Hromadske.

Почалася ця захоплююча історія з масового розкрадання коштів з карт ПУМБ. Злочини відбувалися в нічний час. Суми вкрадених грошей – від 1 500 до 66 000 грн.

Масова крадіжка грошей у клієнтів ПУМБ за допомогою програми monobank

Автор представленого вище відео пояснив, що, за версією служби безпеки ПУМБ, шахраї прив’язували «пластик» клієнтів в додатку monobank, після чого благополучно виводили кошти.

Масова крадіжка грошей у клієнтів ПУМБ за допомогою програми monobank

Провини своїх співробітників в передачі шахраям персональних даних українців керівництво ПУМБ так і не визнало. За словами представників дирекції, необхідні для здійснення транзакції реквізити, паролі і CVV-коди вводилися коректно. Більш того, шахраї входили в програму «ПУМБ-Онлайн» за допомогою ідентифікаторів FaceID і TouchID і жодного разу ніяких проблем зафіксовано не було.

– У таких випадках кошти не повертаються, – пояснили топ-менеджери фінустанови.

Спроби автора відео з’ясувати дані одержувачів украдених грошей не мали успіху: представники «монобанк» заявили, що розкриють дані про клієнтів виключно за рішенням суду. Аргументи про те, що всі шахрайські платежі проходили з позначкою MONODirect Kyiv UA, банкіри «не почули».

Заяви автора ролика в кіберполіції, НБУ і в контролюючу ПУМБ групу СКМ залишаються без відповіді.

Після того, як рахунок постраждалих від нічних крадіжок громадян пішов на десятки, керівництво ПУМБ таки зволило виплатити компенсації постраждалим. Сума найбільшого з таких відшкодувань склала 16 000 грн. Повідомляти більше інформації представники банку відмовилися, відзначають журналісти «Громадського».

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi представила HyperOS Global для ще одного застарілого смартфона

"Сяомі" почала розсилку глобального варіанту HyperOS на один із застарілих смартфонів. Назва пристрою-одержувача - Mi 11. Подробиці Оновлення містить безліч нових функцій, включно з поліпшеним інтерфейсом...

Названі смартфони Xiaomi, які незабаром отримають важливе оновлення

Під кінець квітня-2024 "Сяомі" вкотре внесла зміни до фірмового Центру безпеки. Подробиці Найближчим часом очікується випуск свіжого патча безпеки Android. Напередодні цієї події китайський техногігант перерахував...

HMD представляє в Україні бюджетні кнопкові телефони Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G

HMD щойно представила своє останнє творіння – Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G. Солодке тріо у веселці яскравих кольорів буде...