ГоловнаТехноXiaomi офіційно підтвердила, що буде підвищувати вартість смартфонів

Xiaomi офіційно підтвердила, що буде підвищувати вартість смартфонів

Глобальний дефіцит мікросхем збільшує витрати Xiaomi, що загрожує подорожчанням кінцевої продукції. Про це в бесіді з журналістами Reuters заявив представник китайського гіганта Ван Сян.

Подробиці

За словами функціонера, компанія продовжить «оптимізацію витрат на апаратні пристрої». Відповідна заява була зроблена в ході корпоративного засідання на тему збитків і прибутку за IV квартал минулого року.

Під оптимізацією топ-менеджер має на увазі пропозицію споживачам максимально комфортної ціни на продукцію, що випускається.

– Але в ряді випадків нам, на жаль, доведеться перекласти частину збільшених витрат на покупців, – заявив Сян.

Наскільки саме подорожчає продукція бренду, топ-менеджер не уточнив.

Поточна посада Ван Сяну в Xiaomi Corporation – президент.

Президент Xiaomi заявил о неизбежности роста цен на выпускаемую компанией продукцию

Дефіцит мікросхем для електронної промисловості почався в минулому році через коронавірусні обмеження по всьому світу і американських санкцій проти провідних китайських компаній. У цьому році ситуація погіршилася зупинкою двох заводів Samsung в Техасі через аномальні холоди.

Брак комплектуючих вдарив по всіх галузях електронної промисловості. Виробники електрокарів почали зупиняти заводи, скорочувати і скасовувати зміни, звільняти персонал і відправляти людей у вимушені відпустки. Розробники смартфонів і «розумних» пристроїв змушені змінювати постачальників, скорочувати обсяги виробництва, відмовлятися від поновлення «лінійок» продукції і т.д. Про дії, що  вживаються компаніями в умовах кризи, можна почитати тут.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...