ГоловнаGSMKyivstar, Vodafone і Lifecell розповіли про причини "стеження" за абонентами

Kyivstar, Vodafone і Lifecell розповіли про причини “стеження” за абонентами

Оператори «Великої трійки» використовують технологію машинного навчання базових станцій для вивчення поведінки клієнтів. За словами представників «Київстар», «Водафон» і «Лайфселл», задіяння можливостей Machine Learning піде на благо абонентам.

Машинне навчання дозволить базовим станціям оцінювати обсяги пошукових запитів, якість зв’язку, рівень сигналу на смартфонах і ряд інших характеристик навіть у моменти пікових навантажень (зараз проводити такий моніторинг виходить лише у відносно спокійний час).

Учасники ринку стверджують, що такий підхід дозволить надавати високу швидкість з’єднання тим абонентам, яким вона потрібна в конкретний проміжок часу.

– Машинне навчання дозволить стільниковим станціям більш раціонально розподіляти ресурси серед користувачів, – запевняють представники мобільних операторів. – Нова технологія абсолютно безпечна для абонентів, оскільки запам’ятовує виключно умови мобільного зв’язку, її основні характеристики і швидкість з’єднання. Ні про які збори даних конкретних абонентів мова не йде. База даних повністю знеособлена.

Нагадаємо, що вітчизняні чиновники обіцяли почати монтаж вишок для надання зв’язку 5G вже в цьому році. Експерти не особливо вірять функціонерам і заявляють про серйозні перепони для запуску 5G. Причини сумнівів перераховані тут і тут.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Meizu 21 Note: опубліковані реальні зображення з камерою у стилістиці iPhone

Бренд "Мейзу" продовжує порушувати обіцянку про вихід з індустрії смартфонів, підтвердженням чого є інформація про розробку субфлагмана Meizu 21 Note. Деталі Реальні зображення перспективної новинки з'явилися...

Один з найкращих ярликів MIUI перенесли в HyperOS

HyperOS включає в себе один з найважливіших ярликів, який власники смартфонів екосистеми «Сяомі» пам'ятають по MIUI. Подробиці Зазначений ярлик продовжує залишатися практичним інструментом, проте знають про...

Як підвищити продуктивність смартфонів Xiaomi з HyperOS одним дотиком на головному екрані

HyperOS пропонує низку нових функцій, включаючи віджети, які покращують продуктивність пристроїв екосистеми Xiaomi. Ці віджети дозволяють швидко та легко очистити оперативну пам'ять та прискорити...