ГоловнаБанкінгШахраї виманили 94 000 гривень, представившись службою безпеки Monobank

Шахраї виманили 94 000 гривень, представившись службою безпеки Monobank

Зловмисники продовжують виманювати гроші у довірливих користувачів. Постраждала жінка вирішила продати через майданчик OLX парфумерію, але замість цього позбулася майже 100 000 гривень.

Користувачі побоюються шахраїв на OLX, в зв’язку з чим просять від покупців передоплату. З постраждалою зв’язалися «покупці» і вислали їй посилання, перейшовши за яким, потрібно вказати дані карти для отримання частини грошей за товар.

Як виявилося, посилання вело на фішингові сайти. Однак, після заповнення форми шахраї ні копійки не вкрали з її карти. Замість цього зловмисники ще раз зв’язалися з постраждалою, але вже представилися службою безпеки Monobank.

Вони повідомили, що на рахунку жінки була помічена підозріла активність, у зв’язку з чим карта буде заблокована. Для збереження коштів зловмисники запропонували нібито перевипустити карту і перевести на неї гроші.

В результаті постраждала в телефонному режимі перевела на нібито нову карту 94 000 гривень. Після цього перевипущену карта так і не з’явилася в додатку Monobank, а жінка відправилася в відділення поліції. Суд дозволив правоохоронним органам отримати доступ до даних, щоб дізнатися, хто є одержувачем 94 000 гривень.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

POCO випустить свій перший бюджетний планшет зі стілусом та клавіатурою

Компанія "ПОКО" готується випустити перший у своїй історії планшетний ПК, підтвердженням чого є нещодавня реєстрація пристрою на євроазійській платформі ЄЕК під ім'ям "Tablet brand...

Redmi Note 13 Pro 5G порівняли з Nothing Phone 2a: всі відмінності

Redmi Note 13 Pro 5G і Nothing Phone 2a - два гідних конкурента в середньому сегменті ринку смартфонів. Незважаючи на зовнішню схожість, пристрої мають...

Розкрита частина характеристик бюджетного флагмана Xiaomi 14T Pro

Чутки з Китаю розкрили деякі деталі про майбутній смартфон Xiaomi 14T Pro, відомий у Піднебесній під ім'ям Redmi K70 Ultra. Подробиці За даними джерел, екран пристрою...