ГоловнаЕлектромобіліГендиректор Xiaomi заявив, що попит на SU7 перевищив очікування, але автомобіль приніс...

Гендиректор Xiaomi заявив, що попит на SU7 перевищив очікування, але автомобіль приніс збитки

Виконавчий директор Xiaomi заявив, що попит на повністю електричний SU7 набагато вищий, ніж вони очікували.

Подробиці

Хоча Xiaomi новачок в автомобільному бізнесі, це технологічний гігант у Китаї та один із найбільших у світі виробників смартфонів. Популярність бренду дала йому значну перевагу над іншими новими учасниками ринку електромобілів. Виконавчий директор Лей Цзюнь сказав, що кількість замовлень на їхню першу машину вже в 3-5 разів перевищує очікування.

Ключовою причиною, чому SU7 виявився таким популярним, є його ціна. Ціна стартує з еквівалента лише 29 900 доларів США, що на 4 000 доларів дешевше місцевого виробництва Tesla Model 3. Раніше фірма стверджувала, що отримала 50 000 замовлень протягом 27 хвилин і почала поставки в кінці березня. Перші 5000 поставлених одиниць були моделями «Founder’s Edition». Цього тижня в Пекіні і Шеньчжені почалися поставки стандартної моделі.

Під час прямого ефіру Лей сказав, що Xiaomi змогла прискорити поставки стандартного SU7 на 12 днів. Він додав, що програмне забезпечення автомобіля також буде оновлюватися по повітрю принаймні раз на місяць. Reuters повідомляє, що Xiaomi почне поставки флагманського SU7 Max пізніше цього місяця, а SU7 Pro середнього класу надійде до клієнтів у травні.

Xiaomi визнала, що очікує втрати грошей на кожному проданому SU7. Незважаючи на те, що точна сума на автомобіль не повідомляється, аналітики Citi вважають, що седан може принести чистий збиток у 4,1 мільярда юанів (566 мільйонів), якщо цього року буде виготовлено 60 000 одиниць. Це становить 68 000 юанів (~9 400 доларів США) за кожен проданий автомобіль.

Лея запитали, чи планує Xiaomi позашляховик, але він не відповів. У нещодавньому звіті стверджується, що розробка позашляховика вже триває з використанням нової платформи, яка підтримує опцію збільшення запасу ходу.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...