ГоловнаСтаттіПортативна зарядна станція: як правильно підключити і що можна увімкнути

Портативна зарядна станція: як правильно підключити і що можна увімкнути

Враховуючи сучасний ритм життя, коли людина максимально залежна від електронних приладів, треба відзначити, наскільки важливі портативні зарядні станції для дому. Такі пристрої являють собою потужний та екологічний павербанк, який цілком може стати при правильному виборі альтернативним джерелом електричної енергії для помешкання. Виріб такого типу є накопичувачем, дозволяючи паралельно під’єднувати до нього відразу декілька приладів. На відміну від класичних генераторів, такі пристрої не потребують використання палива, а процес їх заряджання відбувається через звичайну побутову розетку.

Де використовується портативна електростанція?

Вироби даного напрямку оснащуються зазвичай USB-портами, окремі їх типи роз’ємів можуть передбачати підтримку опції швидкого заряду. Також вони мають вихід постійного струму на 12В для живлення низьковольтних приладів та роз’єм для під’єднання автомобільної електроніки.

Питання,  що можна увімкнути в станцію, залежить від того, яку споживану потужність має базовий пристрій. Зазвичай спеціалісти рекомендують таку класифікацію:

  • малопотужні станції на 200-700 Вт передбачають живлення комп’ютерної техніки, смартфонів, заряджання гаджетів, розумних годинників, світлодіодних ламп, навушників тощо.
  • портативна зарядна станція потужністю до 2000 Вт дозволяє під’єднати до неї газовий котел, невеликий холодильник, морозильну камеру, забезпечити безперебійну подачу світла для квартири;
  • пристрої від 5 кВт забезпечать роботу будь-якої побутової техніки, включно з крупною – їх потенційні можливості забезпечують підключення кондиціонера, холодильника, фену, насосу і таке інше.

Таким чином, купувати зарядні станції потрібно з врахуванням того, скільки приладів вона живитиме. А тому вони можуть використовуватися  не тільки для дому, а й для офісних приміщень, лікувальних закладів, невеликих виробничих компаній. Незамінними вони є і під час туристичних подорожей і в кемпінгу. При цьому надзвичайно важливим є питання безпеки підключення самого пристрою, які треба обов’язково враховувати під час його установки.

Як підключити зарядну станцію правильно?

Перед початком установчих робіт потрібно неодмінно уважно вивчити інструкцію від виробника, яка супроводжує сам пристрій. В ній дається детальна схема та поради з підключення стосовно захисту від короткого замикання. Переважно спеціалісти рекомендують декілька варіантів безпечного під’єднання станції до живлення приміщення, а саме:

  1. Побутові прилади вмикаються в станцію напряму. У такому випадку вона використовуватиметься у ролі великого павербанку. Для цього потрібно спочатку натиснути клавішу живлення на станції, після чого вставити шнур живлення побутового приладу у відповідний роз’єм. Якщо подібним чином вмикається котел, то тоді бажано додатково використовувати ще й стабілізатор напруги.
  2. Через подовжувач або розгалужувач. Принцип дій тут той же, що і в попередньому випадку. Проте побутові прилади під’єднуються не напряму, а через перехідник у вигляді подовжувача чи розгалужувача.
  3. Автоматичний ввід резерву (АВР). Такий прилад забезпечує самостійний моніторинг наявності струму у мережі. Як тільки він зникає, контролер передає сигнал на блок пуску, у результаті чого спеціальний датчик вмикає станцію, переводячи її на резервне живлення. Таким чином у помешканні забезпечується безперебійна подача струму до техніки.
  4. Трипозиційний перемикач. Цей прилад функціонує на тій же основі, що і попередній. Єдина відмінність – перемикання станції на живлення проводиться у ручному режимі. Для встановлення цього приладу треба ввести мережевий кабель до вимикача і під’єднати його до станції за допомоги вилки на іншому кінці кабеля. В подальшому треба буде самостійно перемикати тумблер, в залежності від наявності струму у мережі.
  5. «Вилка-вилка». Цей спосіб можливий, проте, є вкрай небажаний – через ризик безпечного живлення для всієї квартири. Як відзначають сервісні служби, зазвичай саме цей метод являється причиною звернення до ремонтних майстерень з несправностями станцій. Окрім того, саме цей спосіб найчастіше провокує коротке замикання.

За відсутності навиків роботи з електричними пристроями не бажано самостійно займатися цією роботою, а краще звернутися за допомогою до спеціалістів.

Окремо треба також зазначити методи заряджання електростанцій, від чого напряму залежить їх час роботи. Окрім розетки, це робити можна через прикурювач автомобіля, через сонячну панель (для певних моделей пристроїв). У такому випадку також можна скористатися комбінованим способом – коли заряджання відбувається одночасно від мережі та сонячних батарей. В екстремальних випадках допускається зарядка і від генератора.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...