ГоловнаТехноСтало відомо, в якій країні збиратимуться Pixel після того, як Google піде...

Стало відомо, в якій країні збиратимуться Pixel після того, як Google піде з Китаю

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Компанія Google вирішила наслідувати приклад бренду Nokia, який раніше відмовився від послуг контрактних виробників електроніки з Китаю. З наступного року мобільні пристрої та смарт-годинники будуть збиратися в Індії.

Подробиці

Віце-президент пошукового гіганта Рік Остерло з цього приводу зазначив, що Індія продовжує залишатися для Google одним із ключових зарубіжних ринків. На відміну від КНР сервіси компанії в цій країні не заборонені. Керівництво Google пообіцяло індійському уряду інвестувати протягом кількох років понад 10 млрд USD. Не так давно компанія домовилася з HP про складання в Індії лептопів Chromebook.

Стало відомо, в якій країні збиратимуться Pixel після відходу Google з Китаю

За даними TechCrunch, політологи схильні розглядати переїзд Google в Індію як перемогу уряду Нарендри Моді. Йому вдалося переконати великих гравців у перспективності розширення бізнесу в країні. Ашвіні Вайшнау, який обіймає посаду керівника Мінінформтехнологій, стверджує, що іноземні компанії вклали в розгортання виробничих потужностей для випуску смартфонів 44 млрд USD. Минулого року обсяг експорту мобільних пристроїв становив 11 млрд USD.

До слова, Китай покинув не тільки бренд Nokia. Корпорація Apple також збирає свої новітні смартфони в Індії. Вибір цієї країни як місця для виробництва електроніки зумовлений тим фактом, що уряд пропонує учасникам ринку фінансові стимули, які вимірюються мільярдами доларів.

Головні новини: