ГоловнаТехноСтало відомо, чому користувачі втратили інтерес до нових моделей смартфонів

Стало відомо, чому користувачі втратили інтерес до нових моделей смартфонів

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Представлений днями аналітиками Counterpoint Research звіт про стан глобального ринку мобільних пристроїв виявився невтішним. За підсумками третьої чверті продажі смартфонів просіли в річному вираженні на 8%.

Детально

У документі наголошується, що лідером зниження продажів виявилася компанія Xiaomi (-15%). Другу сходинку з показником -14% посів бренд Vivo. Далі йде корпорація Samsung, продажі якої зменшилися на 13%. “Антилідерами” рейтингу виявилися OPPO та Apple. Ці компанії зафіксували падіння продажів на рівні 10 і 9%.

Перше місце за величиною ринкової частки в аналізованому звітному періоді посіла Samsung. На південнокорейську корпорацію припало 20% глобального ринку. Найбільш затребуваними з боку споживачів пристроями є Flip 5 і апарати лінійки Galaxy A.

На другій сходинці розташувалася Apple, яка контролює 16% загальносвітового ринку мобільних пристроїв. Третє місце з 12-відсотковою ринковою часткою посіла Xiaomi.

Стало відомо, чому користувачі втратили інтерес до нових моделей смартфонів

Відповідно до прогнозу у 2023 році обсяг ринку смартфонів скоротиться до 10-річного мінімуму. Основною причиною такого стану справ є відсутність необхідності в придбанні нових пристроїв з метою заміни старих на розвинених ринках. Крім цього, останніми роками можна було спостерігати розширення сегмента вживаних смартфонів.

Стрічка новин: