ГоловнаТехноКористування Windows 12 стане можливим виключно за умови щомісячної передоплати

Користування Windows 12 стане можливим виключно за умови щомісячної передоплати

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

“Майкрософт” подумує про платне поширення Windows 12. За неофіційною інформацією, компанія розглядає можливість переходу на передплатну систему, аналогічну моделям Spotify і Netflix.

Детально

Журналісти видання Neowin виявили рядки коду в останній збірці Windows 11 Canary, які свідчать про передплату. Нині “Майкрософт” надає безстрокові ліцензії для фірмових операційних систем, але існують угоди з організаціями на надання апдейтів після закінчення офіційної підтримки за певну плату за кількість робочих місць, що аналогічно підписці.

Терміни дебюту Windows 12 залишаються невідомими, але імовірно вона з’явиться восени 2024 року. Планується випустити дві версії операційної системи: звичайну для потужних комп’ютерів і ноутбуків, а також “полегшену” для пристроїв з обмеженими ресурсами, яка конкуруватиме з Chrome OS.

Дванадцята версія Windows очікується з більш суворими системними вимогами, включаючи мінімум 8 Гб оперативки (+4 Гб порівняно з Windows 11). Крім того, нова версія отримає поліпшену оптимізацію для ARM-процесорів і акцентуватиме увагу на штучному інтелекті. Дизайн “дванадцятки” має бути ближчим до MacOS.

Головні новини: