ГоловнаТехноСтало відомо, чому українці не можуть у "Дії" використовувати сертифікати для заміни...

Стало відомо, чому українці не можуть у “Дії” використовувати сертифікати для заміни зруйнованого житла на нове

У державному застосунку “Дія” з’явилися перші сертифікати в межах програми “єВідновлення” для придбання нового житла замість зруйнованого російськими окупантами, йдеться в особистому тг-каналі прем’єра Дениса Шмигаля.

Подробиці

За словами функціонера, перегляд житлосертифікатів уже відкрито. Побачити документ можна в розділі “єВідновлення” в окремій вкладці.

Незважаючи на появу сертифікатів у “Дії”, обміняти документ на житло поки що не можна. За запевненнями прем’єра, відповідна можливість з’явиться не раніше листопада цього року (конкретну дату повідомлять у Мінцифри та у Мінвідновлення).

Особи, які виявили на держпорталі свій сертифікат, можуть потихеньку починати підшукувати житло, додав прем’єр.

Уряд також продовжує виплачувати цільові кошти для ремонтів пошкодженого житла в рамках програми “єВідновлення”, що розпочала роботу в травні цього року. Громадяни мають можливість отримати компенсацію величиною до ₴200 000 на проведення робіт з ремонту пошкодженого житла.

У першу декаду серпня розпочався новий етап програми, дозволяючи українцям подавати заяви на отримання компенсації за зруйноване майно, не обмежуючись одним лише ремонтом пошкодженого майна.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і часто, при виході нових моделей, летить змінювати свої старі...

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...