Рейтинги

“Дурні” телефони повертаються через втому людей від смартфонів

Споживачі дедалі частіше відмовляються від “розумних” смартфонів, віддаючи перевагу “тупим і безмозким дзвонилкам”. Відповідна тенденція відображена у свіжому звіті американських соціологів з агентства Counterpoint.

Детально

Автори дослідження вказують на триваюче відновлення ринку мобільних пристроїв після пандемії, відзначаючи при цьому перехід дедалі більшої кількості користувачів у США на кнопкові телефони в стилі першої половини нульових.

– Далеко не всім потрібні смартфони з 2К-дисплеєм, здатні збільшувати зображення до 120 разів, показувати поверхню Місяця, спілкуватися через супутник і проєктувати 3D-зображення. Деяким людям просто потрібен мобільний телефон для звичайного спілкування, без багатогодинного перегляду роликів у “Тік-Токе”. Кількість таких невимогливих споживачів зростає з кожним днем, – запевняють соціологи.

Интересное:

Кнопкові “дзвонилки” заполоняють ринок США набагато швидше за дорогі смартфони преміум-сегмента. Така динаміка зумовлена низкою чинників, включно зі зростаючою популярністю цифрового детоксу, доступністю функціональних телефонів і зростаючим попитом на міцні пристрої з багатоденною автономністю.

За словами учасників ринку, дедалі більше людей усвідомлюють негативні наслідки надмірного використання смартфонів, як-от тривожність, депресія і нестача сну. Звичайні “дзвонилки” пропонують користувачам можливість повернутися у світ живого людського спілкування.

Прогноз Counterpoint на 2023 рік передбачає зростання поставок кнопкових телефонів у США до 2,8 млн одиниць. Лідерами відповідного сегмента названо компанії TCL і HMD, на частку яких припадає 69% “дзвонилок”, що продаються в Штатах (43% і 26% відповідно). Замикають ТОП-5 бренди Sonim, Kyocera і Schok.

Фахівці Counterpoint допускають зростання затребуваності “кнопок” у 2024 році та поширення відповідної тенденції на інші регіони планети.

Последние новости:

Автори ChatGPT планують використання штучного інтелекту в індустрії порно

Стартап OpenAI, відомий розробкою генератора зображень DALL-E і чат-бота ChatGPT, обговорює можливість включення генерації "18+"-контенту…

13.05.2024

Создатели ChatGPT планируют использовать искусственный интеллект в индустрии порно

Стартап OpenAI, известный разработкой генератора изображений DALL-E и чат-бота ChatGPT, обсуждает возможность включения генерации "18+"-контента…

13.05.2024

Neuralink Ілона Маска вперше визнала проблеми з імплантованим у мозок людини чипом

Перший в історії інвазивний мозковий чіп, імплантований компанією Neuralink, перестав функціонувати належним чином через зміщення…

13.05.2024

Neuralink Илона Маска впервые признала проблемы с имплантированным в мозг человека чипом

Первый в истории инвазивный мозговой чип, имплантированный компанией Neuralink, перестал функционировать должным образом из-за смещения…

13.05.2024

У Німеччині з’явилася заборона на продаж смартфонів, планшетів та ноутбуків Lenovo та Motorola

Результатом нового повороту в патентній суперечці InterDigital проти Lenovo і Motorola стала заборона на продаж…

13.05.2024

В Германии появился запрет на продажу смартфонов, планшетов и ноутбуков Lenovo и Motorola

Результатом нового поворота в патентном споре InterDigital против Lenovo и Motorola стал запрет на продажу…

13.05.2024