ГоловнаТехноХакер використовував Amazon Fire TV Stick і смартфон для злому Rockstar Games:...

Хакер використовував Amazon Fire TV Stick і смартфон для злому Rockstar Games: викрав ранню версію GTA 6

У вересні 2022 року геймерське співтовариство вразив вихід одразу 90 відео, у яких було продемонстровано незавершений ігровий процес GTA 6. Ролики перед їхнім видаленням встигли переглянути мільйони фанатів. Напередодні стали відомі обставини злому студії Rockstar.

Подробиці

За підсумками розслідування сищики заарештували 18-річного британця Аріона Куртая. Молодий чоловік виявився активним учасником хакерського співтовариства Lapsuss$, членів якого звинувачували в “зливах” інсайдерської інформації Microsoft, Nvidia та інших зіркових брендів.

Юнака утримували в готелі Travelodge у Байсітері з міркувань безпеки під цілодобовим пильнуванням поліції. Присутність вартових закону, втім, не завадила Аріону не тільки обійти заборону на користування інтернетом, а й продовжувати свої хакерські діяння.

Слідство назвало обставини злому студії Rockstar Games

Згідно з доповіддю BBC, Куртай використовував простий Amazon Fire TV Stick, смартфон, клавіатуру і мишу для вторгнення в хмарні сервіси Rockstar. Він виходив в інтернет через телевізор готелю, незважаючи на умови застави, які забороняли йому використовувати інтернет.

Потім він викрав незавершені ігрові ролики Grand Theft Auto VI і надіслав повідомлення співробітникам Rockstar через Slack, видаючи себе за зловмисника і погрожуючи випустити вихідний код, якщо вони не зв’яжуться з ним у Telegram.

Тим часом, близько 90 роликів гри з’явилися на форумах GTA 18 вересня 2022 року. Поки неясно, чи є юнак тим самим “ТіПотУберХакером” (TeaPotUberHacker), який виклав ролики на фанатському форумі GTA. Незважаючи на відсутність прямих доказів, Куртай був підданий повторному арешту і затриманий у залі суду.

Не виключено, що витік GTA 6 допомогли здійснити інші учасники хакерського угруповання, зокрема 17-річний спільник, який діяв у Бразилії та Англії і має постати перед судом як обвинувачений за участь у кібератаках.

Rockstar Games досі не опублікувала офіційну інформацію про GTA 6, але очікується, що гра вийде у 2024 році. Тим часом шанувальники можуть повернутися до Grand Theft Auto V на різних платформах.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...