ГоловнаТехноGoogle готує аналог функції iPhone для смартфонів на базі Android

Google готує аналог функції iPhone для смартфонів на базі Android

“Гугл” планує впровадити аналог “яблучної” функції Continuity (перехресний зв’язок між пристроями, – ред.) на продукцію Android. Ймовірна назва новинки, що перебуває в розробці, – “Зв’язок пристроїв” (англ. “Link Your Devices”).

Детально

Нову можливість виявив техноблогер Наїл Садиков, а інформацію про неї опублікував Мішал Рахман. Опція дозволить користувачам використовувати кілька пристроїв Android синхронно, за умови, що вони ввійшли в один обліковий запис Google.

– Скоро користувачі зможуть “зв’язати свої [Android] пристрої”, що увійшли в один обліковий запис Google. Це дасть змогу здійснювати “перемикання викликів”, а також ділитися інтернетом! – написав індус на своїй Ікс-сторінці (колишній “Твіттер”).

Google готує аналог функції безперервності Apple для пристроїв на базі Android

Експерти, які ознайомилися з новиною, вважають, що користувачі Android можуть не отримати того рівня безперервності, яким насолоджуються користувачі Apple, через відмінності в дизайні двох операційних систем.

На поточний момент виявлено дві функції “Зв’язку пристроїв”: “Перемикання викликів” і “Поділитися інтернетом”. Перша з них дасть змогу користувачам перемикатися між дзвінками на Android-смартфонах без пропусків, а друга забезпечить налаштування особистої точки доступу, якою можна буде легко поділитися з іншими пристроями, що входять до єдиного облікового запису “Андроїд”.

Функція перемикання викликів для Android може мати вигляд, подібний до опції iPhone Mobile Calls від Apple, даючи змогу користувачам відповідати на дзвінки на своїх інших пристроях. При цьому не виключено, що гугловський варіант буде недоступний для Chromebooks, на відміну від “яблучного” аналога, який працює на всіх пристроях Apple, починаючи від айпадів і закінчуючи комп’ютерами Mac.

Рахман, між тим, вважає, що функцію перемикання викликів можна буде здійснити за допомогою бібліотеки Telecom Jetpack. Опція “Зв’язок пристроїв”, за його словами, з’явиться в розділі Налаштування > Google > Пристрої та загальний доступ.

На поточний момент новинка не активована й інформації про дату її презентації поки немає.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...