ГоловнаБанкінгБезкоштовна розстрочка: оплата частинами набирає популярності серед українців

Безкоштовна розстрочка: оплата частинами набирає популярності серед українців

Наприкінці липня сервіс Google Trends, що вимірює популярність пошукових запитів, зафіксував різкий сплеск інтересу до запиту «оплата частинами» в Україні. Індекс його популярності наблизився до 100%. Кредит готівкою, для порівняння, навпаки суттєво здав позиції.

Кредит готівкою здав позиції

Навряд чи варто шукати складних пояснень цьому тренду. Навіть в банках відсоткові ставки за кредитами готівкою коливаються в межах 50-150% річних. А в мікрофінансових організаціях позика може коштувати тисячі відсотків.

Саме тому позичальники й шукають альтернативні способи позичити гроші, зокрема, дуже популярну останнім часом послугу “оплата частинами”, що пропонують кілька українських фінустанов.

Безкоштовна розстрочка

Скласти конкуренцію справжній безпроцентній розстрочці класичному кредиту вкрай важко. Це розуміють не тільки клієнти фінустанов, але й самі банкіри. Саме тому на ринку більшає пропозицій оплати частинами. Нещодавно власну картку розстрочки Мед , що дозволяє оплачувати покупки частинами, запустив Unex Bank.

«Загальна концепція продукту в різних банках не відрізняється: це завжди спільні з торговельними партнерами кредитні програми. Суть в тому, що відсотки за користування кредитом за покупця сплачує магазин. Йому це вигідно, адже значно прискорює товарообіг та стимулює продажі. А покупець отримує чесні 0,001% реальної річної ставки. Тобто розстрочку у її класичному розумінні або оплату частинами. Але це лише концепція, окремі деталі досить суттєво відрізняють одну пропозицію від іншої», – пояснює директорка з маркетингу Unex Bank Аліна Компанець.

Здебільшого конкретну програму розстрочки клієнт підбирає в самому магазині, коли обирає спосіб оплати товару. Але в Unex Bank пішли іншим шляхом, прив’язавши розстрочку до окремої картки.

«Переваги такого підходу очевидні: клієнт може купувати будь-які товари у будь-якому магазині-партнері в розстрочку до 12 місяців в межах ухваленого ліміту до 50 тис. грн. Жодних додаткових погоджень з банком робити не потрібно. Фактично з карткою розстрочки можна оплатити частинами навіть за батон в супермаркеті, купити ліки, заправити бензином авто. Для цього треба лише прикласти картку Мед до терміналу, розраховуючись на касі», – пояснює експертка.

Приклади, що наводить Аліна Компанець, не вигадані. На початку серпня до програми Мед приєдналася мережа гіпермаркетів Fozzy. Також  карткою можна розрахуватися у магазинах електроніки і побутової техніки Жжук, на заправках Socar, в аптечних мережах (АНЦ та інших), магазинах WINETIME і низці інших партнерів картки, яких уже понад 2000 по всій Україні.

«Поки картка Мед є віртуальною – вона оформлюється онлайн після завантаження на смартфон клієнта безкоштовного додатку Мед з маркетів Google чи Apple. Після заповнення невеличкої анкети клієнту встановлюється індивідуальний ліміт та випускається картка. Залишається лише додати її дані до гаманця GooglePay або ApplePay й можна рушати за покупками», – пояснює директорка з маркетингу Unex Bank.

Оплачувати розстрочку за карткою Мед також зручно та вигідно. Сума усіх покупок ділиться на рівні частини, які треба сплачувати лише один раз на місяць. Це можна зробити кількома способами. Наприклад, у безкоштовному сервісі на сайті Unex Bank, або в терміналах City24 чи EasyPay – тут також не треба сплачувати жодної копійки комісії.

У фінустанові вірять, що картка розстрочки стане чудовою альтернативою звичайним кредитам й навіть кредитним карткам.

«Реальна річна ставка за карткою Мед, розрахована за методикою НБУ, становить 0,001%. Тобто це абсолютно чесна розстрочка: без відсотків, авансів, комісій та переплат. Звісно, вона не може вирішити усі без виключенні життєві питання, але радикально розширює можливості сервісу оплати частинами», – резюмують у банку.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і часто, при виході нових моделей, летить змінювати свої старі...

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...