Військові технології

Через смартфони бійці ЗСУ стають уразливими перед комплексом “Леєр-3”

У російської армії дуже слабкий зв’язок. При цьому вона має досить сильну радіоелектронну розвідку (РЕР) та ефективні засоби РЕБ. Про це журналісту “АрміяInform” повідомив Сергій Флеш.

Детально

За словами військового зв’язківця, у розпорядженні окупантів є близько 40 комплексів РЕР і РЕБ. Вони активно застосовують їх на фронті. Радіорозвідка відповідає за виявлення скупчень особового складу і техніки, командних пунктів і штабів.

По одному виявленому смартфону, радіостанції або дрону завдавати артилерійського удару ніхто не стане, оскільки в цьому разі противнику не вистачить ресурсів. Саме тому вкрай важливо не вмикати одночасно в одному бліндажі 4-5 смартфонів або запускати велику кількість безпілотників.

Для виявлення скупчень особового складу росіяни використовують комплекси “Леєр-3”. Смартфони демаскують українських військовослужбовців. Визначити координати позиції за допомогою зазначеного комплексу не можна. У зв’язку з цим дорозвідка здійснюється окупантами за допомогою дронів.

Интересное:

Комплекс “Леєр-3” виявляє смартфони за допомогою БПЛА “Орлан-10” з хибною базовою станцією мобільного зв’язку. Під час прольоту безпілотника над позиціями смартфони бійців ЗСУ починають до неї підключатися. У результаті в розпорядженні розвідки опиняються серійні номери SIM-карт. Отримані дані вносять до єдиної бази і наносять на карту. Так росіяни відстежують переміщення наших військ.

За словами Флеша, у повітрі безпілотник може перебувати до 15 годин. Він без зусиль охоплює 150-кілометрову лінію фронту. Дрон літає дуже високо. Помітити його з землі неможливо.

Поделиться

Последние новости:

Бойцы ВСУ уничтожили второй «Репейник» россиян

Российская РЛС "Репейник" стала предметом интереса в связи с информацией о ее поражении украинскими силами…

30.04.2024

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову…

29.04.2024

Впервые показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Грядущая сертификация 3C фактически подтверждает неизбежность презентации Meizu 21 Note, что нивелирует слухи об отказе…

29.04.2024

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для…

29.04.2024

Xiaomi выпустила суперкомпактный 60-литровый бойлер Mijia P1

«Сяоми» обогатила линейку бытовых помощников для дома Mijia электрическим водонагревателем P1, который временно доступен для…

29.04.2024

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei,…

29.04.2024