ГоловнаВійськові технологіїРозкрито характеристики Ту-22М3, який є носієм Х-22

Розкрито характеристики Ту-22М3, який є носієм Х-22

Після зльоту Ту-22М3 у багатьох регіонах України оголошується повітряна тривога. Незважаючи на свій поважний вік, цей ракетоносець становить смертельну загрозу. Саме він є носієм надзвукових ракет Х-22, перехоплення яких викликає в української системи ППО складнощі.

Детально

У СРСР надзвуковий бомбардувальник називався “Виріб 45”. Перша згадка про нього в пресі з’явилася 1992 року після зняття грифа секретності. Ту-22М3 було розроблено наприкінці 70-х років на зміну Ту-22М2. Серійне виробництво ракетоносця було запущено на Казанському авіазаводі в 1978 році. Останній літак було зібрано в Казані 1993 року.

Розкрито характеристики Ту-22М3, який є носієм Х-22Аеродромами базування Ту-22М3, який від самого початку проєктувався для ядерної війни, є Дягилеве, Оленяче, Біле і Шайківка. У разі початку ядерної війни Ту-22М3 мав випустити по американському авіаносцю три надзвукові ракети Х-22 з дистанції 600 км.

Розкрито характеристики Ту-22М3, який є носієм Х-22Літак може нести на борту 12 т бомб, що вільно падають. З одного залпу він накриває територію, яку можна порівняти за площею з 35 футбольними полями. На відміну від Ту-22М2 новий ракетоносець може одночасно завдавати ракетних і бомбових ударів.

Технічні характеристики:

  • Розмах крил: 23,3-34,3 м.
  • Довжина фюзеляжу: 42 м.
  • Висота фюзеляжу: 11 м.
  • Вага: 112 т.
  • Дальність польоту: понад 6 000 км.
  • Максимальна висота: 13,3 км.
  • Максимальна швидкість: 2 300 км/год.

ПКС РФ застосовували Ту-22М3 в Сирії та Афганістані, де були відсутні сучасні системи ППО. У 2008 році грузинським військовим вдалося збити один бомбардувальник після скидання бомб. Після цього дальню авіацію в конфлікті з Грузією російські ПКС більше не використовували. Удари по Україні ракетами Х-22 наносяться Ту-22М3 з глибокого тилу, де вони недосяжні для українських систем ППО.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і часто, при виході нових моделей, летить змінювати свої старі...

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...