ГоловнаТехноЯк дізнатися, що ресурс акумуляторної батареї смартфона вичерпано

Як дізнатися, що ресурс акумуляторної батареї смартфона вичерпано

У будь-якої акумуляторної батареї є ресурс роботи, після вичерпання якого вона стає непридатною. До симптомів швидкої смерті АКБ заведено відносити сповільнену роботу пристрою, часті повисання і скорочення часу автономної роботи. Перш ніж йти в ремонтну майстерню, експерти рекомендують протестувати акумулятор за допомогою спеціального апплета.

Подробиці

Навіть в умовах ідеальної експлуатації після 500 циклів розрядки/зарядки ємність акумуляторного блоку смартфона скорочується на 20%. Якщо батарея регулярно піддавалася впливу низьких або високих температур, повністю розряджалася або перезаряджалася, то в цьому випадку вона деградує набагато раніше.

В iPhone стан батареї відображається в розділі налаштувань “Акумулятор”. За словами експертів, якщо залишкова ємність АКБ менша за 80%, то слід задуматися про її заміну.

Як дізнатися, що ресурс аккмуляторної батареї смартфона вичерпаноВ Android-смартфонах ємність акумуляторного блоку в налаштуваннях не відображається. Для її перегляду необхідно встановити на смартфон безкоштовну утиліту AccuBattery. Вона дає змогу отримати уявлення про реальний стан АКБ, а також ознайомитися з переліком найбільш “ненажерливих” процесів.

Для перегляду ємності батареї необхідно виконати такі дії:

  • Розрядка АКБ до 15%.
  • Зарядка АКБ до 100%.
  • Знаходження смартфона в підключеному до мережі стані 40 хвилин.
  • Запуск AccuBattery.

Як дізнатися, що ресурс аккмуляторної батареї смартфона вичерпаноЯкщо ємність акумуляторного блоку мобільного пристрою менша за 80%, то його слід замінити.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Бюджетний флагман Xiaomi 15 з HyperOS: названо терміни прем’єри в Китаї та за його межами

Смартфон Xiaomi 15 може бути анонсовано протягом найближчого півріччя, інформує Gizmochina з посиланням на неназваних представників розробника та авторитетного "зливщика інсайдів" DCS. Детально Графік поширення "п'ятнадцятки",...

14 прихованих функцій калькулятора у смартфонах Xiaomi

Калькулятор HyperOS і MIUI, поряд зі стандартними математичними можливостями, має безліч функцій, що робить його повноцінним інструментом для найрізноманітніших обчислень і перетворень. Подробиці Додаток "Калькулятор" на...

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, але принесе кілька «значних сюрпризів»

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, ніж планувалося, однак додаткове очікування з лишком компенсується значущими оновленнями. Головне з них - поява Pro-версії...