ГоловнаВійськові технологіїНа озброєнні ЗСУ помічені румунські гаубиці M1981

На озброєнні ЗСУ помічені румунські гаубиці M1981

Румунія поставила в Україну 152-мм гаубиці M1981 власного виробництва. Про це стало відомо від команди Ukraine Weapon Tracker. Обсяг партії не розкривається.

Подробиці

M1981 являє собою копію буксируваної радянської гаубиці Д-20. Українські артилеристи вже встигли випробувати нову зброю в справі. Варто зазначити, що поставки буксируваної гаубичної артилерії в Україну офіційним Бухарестом не анонсувалися.

На озброєнні ЗСУ помічені румунські гаубиці M1981Румунська гаубиця M1981 була представлена в 1981 році. Її випускали за ліцензією на виробничих потужностях оборонного підприємства Resita. Документацію для випуску Румунія придбала у Китаю наприкінці 1975 року.

Вага M1981 становить 5,7 т. Гаубиця комплектується нарізним стволом 34 калібру. Вона здатна вести вогонь на відстані до 17 км. Максимальна дальність пострілу становить 24 км. До складу артилерійського розрахунку M1981 входить вісім осіб. Для ведення вогню з румунських гармат можна використовувати стандартні боєприпаси від Д-20.

На озброєнні ЗСУ помічені румунські гаубиці M1981На початку 90-х частину гаубиць піддали модернізації. Гармати отримали пневматичний досилач снарядів, що приводиться в дію за допомогою балона зі стисненим повітрям. У результаті їхня скорострільність зросла до 8-10 пострілів за хвилину.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...