Техно

Ілон Маск почав цензурувати контент у Туреччині на прохання Ердогана

Підприємець Ілон Маск, який активно проповідує свободу слова, став на захист турецької цензури, за допомогою якої Реджеп Ердоган може здобути перемогу в президентських перегонах. Twitter, який ніколи не співпрацював зі світовими урядами, під керівництвом Маска почав виконувати політичні замовлення.

Детально

За даними ArsTechnica, напередодні президентських виборів адміністрація Twitter обмежила на вимогу влади Туреччини доступ до окремих публікацій. У результаті акаунти, які критикували чинну владу, замовкли. Користувацьке співтовариство обрушилося на мільярдера з критикою. Його звинуватили в черговій відмові від “принципів свободи слова”.

Днями в акаунті Twitter, що відповідає за взаємодію з урядами, з’явилося повідомлення про те, що доступ до певного контенту в Туреччині було обмежено “у відповідь на судовий розгляд”. Власники обмежених акаунтів були про це проінформовані. Їхні публікації не бачать тільки турецькі користувачі. Юзерам з інших держав світу вони доступні.

Интересное:

У реплаях під публікацією відписався журналіст Метью Іглесіас з агентства Bloomberg. Він повідомив, що уряд Туреччини попросив адміністрацію соцмережі піддати цензурі своїх політичних опонентів безпосередньо перед виборами. Власник платформи Ілон Маск погодився.

На цей твіт мільярдер відреагував експресивно. Він запитав у журналіста, чи не випав з його голови мозок. У Twitter був вибір: обмежити доступ до деяких публікацій на вимогу влади або бути повністю заблокованим на території Туреччини.

Последние новости:

Влада Латвії пообіцяла передати Україні зброю, якої у них немає

"Твіттер-анонс" латвійського прем'єра Евіки Сіліни нового пакету допомоги для України викликав деяку плутанину через абревіатуру…

02.05.2024

Власти Латвии пообещали передать Украине оружие, которого у них нет

«Твиттер-анонс» латвийского премьера Эвики Силины нового пакета помощи для Украины вызвал некоторую неразбериху из-за аббревиатуры…

02.05.2024

Названы лучшие смартфоны 2024 года

Ежегодно в Украине продается более 1 млн. смартфонов. Каждый хочет почувствовать технологическую новинку первым, и…

02.05.2024

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і…

02.05.2024

Новый Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition с восторгом принят поклонниками футбола

«Сяоми» порадовала фанатов аргентинской сборной по футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ в лимитированном исполнении…

02.05.2024

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні…

02.05.2024