ГоловнаВійськові технологіїНайпотужніша у світі протибункерна бомба GBU-57 постала на нових фото

Найпотужніша у світі протибункерна бомба GBU-57 постала на нових фото

Американські ВПС оприлюднили нові фотознімки, на яких зображено боєприпас GBU-57/B MOP. Він призначений для знищення підземних укриттів. Журналісти The War Zone розповіли про особливості авіаційного снаряда.

Подробиці

GBU-57/B належить до класу неядерних протибункерних бомб. Боєприпас здатний вражати добре укріплені цілі, зокрема в горах. Авіаційна бомба керована. За рахунок цього вона вражає ціль із гранично високою точністю.

Найпотужніша у світі протибункерна бомба GBU-57 постала на нових фотоОприлюднені американськими ВПС фотознімки були зроблені на авіаційній базі Вайтмен, на якій базуються стелс-бомбардувальники B-2 Spirit. На поточний момент ці літаки є основним носієм GBU-57. Новітній B-21 Raider також здатний нести на борту один такий боєприпас.

Найпотужніша у світі протибункерна бомба GBU-57 постала на нових фотоВага бойової частини авіаційного снаряда становить 2 432 кг. Вся бомба цілком важить 12 308 кг. З 2 432 кг вибухівки 2 081 кг припадає на AFX-757. Цю вибухову речовину було розроблено в рамках програми APET. Вона являє собою аналог палива з пластичним наповнювачем. Речовина безпечніша і дешевша за Tritonal.

Найпотужніша у світі протибункерна бомба GBU-57 постала на нових фотоНа вибухівку припадає лише 1/5 частина ваги боєприпасу. Це пояснюється тим, що для виготовлення GBU-57 використовується надміцний і щільний матеріал. Він забезпечує бомбі проникнення в землю на глибину до 60 м. Історично склалося, що армія США демонструє широкому загалу надпотужні боєприпаси, коли напруга у світі досягає піку. На думку американських журналістів, цього разу GBU-57 було продемонстровано з метою залякування КНДР.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або будильника. Подробиці Чи не кожен власник смартфона хоча б раз стикався...

Xiaomi презентувала 43-дюймовий 4K QLED телевізор, який коштує дешевше за флагманський смартфон.

"Сяомі" збагатила ринок "розумних" телевізорів моделлю Xiaomi TV A Pro 43 2025, в якій відсутність сучасного дизайну компенсується наявністю чудового дисплея, великої безлічі ігор,...

З HyperOS смартфони Xiaomi отримують одну з найкращих функцій iPhone

Оновлення до HyperOS дозволяє користувачам Xiaomi/Redmi/POCO використовувати HyperOS Magic Crop - аналог функції Magic Snip, яка вважається однією з найкращих в історії iPhone. Подробиці Ця опція...