ГоловнаТехноУ "Дії" пояснили, як уникнути купівлі товарів із РФ

У “Дії” пояснили, як уникнути купівлі товарів із РФ

Незважаючи на повномасштабну війну, яка триває понад рік, в українських магазинах, як і раніше, продаються товари з РФ і Білорусі. Розробники “Дії” пояснили у Facebook, як уникнути їх купівлі, щоб не фінансувати противника.

Подробиці

Є кілька способів перевірки країни-походження товару. В опублікованих розробниками “Дії” рекомендаціях наведено чотири способи.

Перевірка штрихкоду

Вироблена на території РФ товарна продукція має штрихкоди 460-469. Білоруські товари маркуються кодом 481. Товари, які були вироблені в Україні, мають код 482.

Спеціальні наклейки

Досить часто на полицях у супермаркетах присутні наліпки, які інформують покупців про те, що товар, який їх зацікавив, було вироблено в РФ.

Використання відкритих даних

У кожного споживача є смартфон із виходом у глобальну мережу. Перевірити походження товару можна за допомогою сервісів Contr Agent, Vkursi.pro, Opendatabot і YouControl. Вони дають змогу дізнатися таку інформацію:

  • Контактні дані виробника.
  • Наявність російських або білоруських коренів.
  • Чи представлений бренд на ринку РФ.

Верифікація через Google

Щоб дізнатися, в якій країні було виготовлено товар, достатньо ввести відомості про нього в пошукову систему Google. За допомогою цього способу також можна дізнатися, чи покинула міжнародна компанія-виробник ринок РФ після початку вторгнення, чи продовжує на ньому працювати.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Бюджетний флагман Xiaomi 15 з HyperOS: названо терміни прем’єри в Китаї та за його межами

Смартфон Xiaomi 15 може бути анонсовано протягом найближчого півріччя, інформує Gizmochina з посиланням на неназваних представників розробника та авторитетного "зливщика інсайдів" DCS. Детально Графік поширення "п'ятнадцятки",...

14 прихованих функцій калькулятора у смартфонах Xiaomi

Калькулятор HyperOS і MIUI, поряд зі стандартними математичними можливостями, має безліч функцій, що робить його повноцінним інструментом для найрізноманітніших обчислень і перетворень. Подробиці Додаток "Калькулятор" на...

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, але принесе кілька «значних сюрпризів»

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, ніж планувалося, однак додаткове очікування з лишком компенсується значущими оновленнями. Головне з них - поява Pro-версії...