ГоловнаВійськові технологіїПентагон розгорнув дивізіон ракет LRHW, які перевершують "Кинджали" і "Циркони"

Пентагон розгорнув дивізіон ракет LRHW, які перевершують “Кинджали” і “Циркони”

У лютому 2023 року на мисі Канаверал було розгорнуто перший в історії дивізіон ракет LRHW, які належать до класу гіперзвукових. Інформація про розгортання дивізіону була оприлюднена Пентагоном тільки зараз.

Подробиці

Варто зазначити, що дивізіон із гіперзвуковими ракетами підпорядкований одразу кільком структурам. Йдеться про Індо-Тихоокеанське командування, Тихоокеанську армію та управління RCCTO. Це пояснюється тим, що ракети комплексу LRHW здатні вражати цілі на відстані до 2 800 км. По суті, LRHW є першим з 1991 року наземним ракетним комплексом середньої дальності, що опинився в розпорядженні армії США. Через укладений з РФ договір США не мали права розробляти наземні установки для ракет середньої дальності.

Гіперзвуковий ракетний комплекс LRHWПерша повноцінна батарея LRHW буде сформована восени поточного року, тобто за два роки після отримання армією США перших двох пускових установок. До складу батареї входитиме чотири ПУ на 2 ракети кожна. Таким чином, її сумарний залп становитиме 8 гіперзвукових ракет.

Гіперзвуковий ракетний комплекс LRHWШвидкість польоту ракети LRHW може досягати 17 Мах. Розгінний блок розганяє гіперзвукову ракету до певного моменту, після чого вона починає спускатися до цілі як планер. Такий підхід дозволяє ракетам LRHW долати ППО будь-якого рівня.

Гіперзвуковий ракетний комплекс LRHWДля транспортування комплексу використовуються тягачі HEMTT A4 M983A4 виробництва Oshkosh. Ними ж буксируються пускові установки ЗРК Patriot. За таким параметром, як мобільність, комплекс LRHW перевершує російські “Кинджали” і “Циркони”. Для запуску ракет “Кинджал” потрібен літак МіГ-31К. Через злітну масу в 40 тонн і складність обслуговування він може базуватися на обмеженій кількості аеродромів. Для запуску ракет “Циркон” використовується корабель. У складі ВМФ РФ він поки один. Наземних пускових установок “Циркон” у Росії немає.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Meizu 21 Note: опубліковані реальні зображення з камерою у стилістиці iPhone

Бренд "Мейзу" продовжує порушувати обіцянку про вихід з індустрії смартфонів, підтвердженням чого є інформація про розробку субфлагмана Meizu 21 Note. Деталі Реальні зображення перспективної новинки з'явилися...

Один з найкращих ярликів MIUI перенесли в HyperOS

HyperOS включає в себе один з найважливіших ярликів, який власники смартфонів екосистеми «Сяомі» пам'ятають по MIUI. Подробиці Зазначений ярлик продовжує залишатися практичним інструментом, проте знають про...

Як підвищити продуктивність смартфонів Xiaomi з HyperOS одним дотиком на головному екрані

HyperOS пропонує низку нових функцій, включаючи віджети, які покращують продуктивність пристроїв екосистеми Xiaomi. Ці віджети дозволяють швидко та легко очистити оперативну пам'ять та прискорити...