ГоловнаТехноЧипи Apple A17 і M3 під загрозою через відмову "яблучників" від запропонованого...

Чипи Apple A17 і M3 під загрозою через відмову “яблучників” від запропонованого чіпмейкером TSMC підвищення цін на

Apple відхилила прохання TSMC про підвищення цін у 2023 році. Це рішення було ухвалено через падіння продажів і без того жахливо дорогих айфонів.

Подробиці

За версією “яблучників”, вони вже заплатили за новий техпроцес, і подальше подорожчання чипів бачиться їм несправедливим з огляду на невтішні показники продажів iPhone, зазначають “постачальники інсайдів”.

Проблеми TSMC з виробництвом 3-нм чипів також змусили Apple переглянути свої цілі щодо продуктивності для майбутньої високопродуктивної SoC iPhone. Купертинська компанія – єдиний замовник 3-нм чипів TSMC, і статус монопольного замовника дає змогу “яблучникам” чинити тиск на гіганта напівпровідникового виробництва.

Ситуація, що склалася, загрожує давній співпраці сторін, оскільки “яблучникам”, імовірно, доведеться пожертвувати продуктивністю свого чіпа A17.

Проблеми з продуктивністю можуть торкнутися процесорів M3 для перспективних комп’ютерів Mac. Якщо 3-нм техпроцес TSMC розчарує купертинців, продуктивність чип-систем M3 також може знизитися.

Учасники ринку вважають, що Apple може зробити вибір на користь енергоефективності для чипів A17 Bionic і M3, а не “сирої” продуктивності. Це був би стратегічний зсув у відповідь на триваючі складнощі з 3-нм техпроцесом TSMC. Проте, з урахуванням поточної ефективності TSMC ймовірність значних змін на короткостроковому горизонті видається сумнівною.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і часто, при виході нових моделей, летить змінювати свої старі...

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...