ГоловнаТехноПредставлено штучний інтелект, що перетворює текст на відео

Представлено штучний інтелект, що перетворює текст на відео

Стартап Stable Diffusion представив революційну систему ШІ, здатну формувати відео з текстового опису, розширюючи межі можливого за допомогою штучного інтелекту.

Детально

Команда інноваторів оголосила про випуск своєї останньої моделі ШІ, яка здатна зробити революцію у створенні відео. Новинка під назвою Gen-2 вміє перетворювати будь-які текстові описи на 3-секундний кліп.

Розробники вирішили не робити модель Gen-2 загальнодоступною. Заявлені причини такого кроку – “міркування безпеки”. Бажаючим отримати доступ до новинки пропонується робити через Discord шляхом приєднання до лістингу очікувань на порталі Runway.

Раніше створенням відео на основі тексту перейнялися “Гугл” і “Мета”, дослідження яких стали надбанням громадськості в IV кварталі минулого року.

Формування відео на основі текстових завдань у перспективі має спростити життя художникам, кліпмейкерам та іншим креативщикам, а також істотно знизити витрати на створення контенту. Наприклад, якщо якийсь маестро забажає споглядати сценку на кшталт “летять два крокодила, один зелений, інший теж направо”, йому знадобиться ввести відповідний текст у Gen-2 і дочекатися формування відеоролика тривалістю 3 секунди.

Незважаючи на очевидну користь, експерти побоюються етичних наслідків такого контенту і попереджають про можливі зловживання. Рішення Runway захистити модель від загального доступу підтверджує справедливість зазначених вище застережень.

 

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...

Meizu 21 Note: опубліковані реальні зображення з камерою у стилістиці iPhone

Бренд "Мейзу" продовжує порушувати обіцянку про вихід з індустрії смартфонів, підтвердженням чого є інформація про розробку субфлагмана Meizu 21 Note. Деталі Реальні зображення перспективної новинки з'явилися...

Один з найкращих ярликів MIUI перенесли в HyperOS

HyperOS включає в себе один з найважливіших ярликів, який власники смартфонів екосистеми «Сяомі» пам'ятають по MIUI. Подробиці Зазначений ярлик продовжує залишатися практичним інструментом, проте знають про...