ГоловнаТехноУ розпорядженні ГУР опинилися сотні гігабайтів російських даних

У розпорядженні ГУР опинилися сотні гігабайтів російських даних

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Цього тижня українським розслідувачам вдалося отримати близько 500 ГБ ворожих даних. Їх було викрадено з серверів Роскомнагляду.

Подробиці

У відкритий доступ було викладено досьє на російських опозиціонерів, довідки на Олексія Навального, якого Кремль кинув за ґрати після невдалої спроби отруєння, документи про блокування іноземних веб-ресурсів тощо.

В атаці на сервери Роскомнагляду брали участь члени команди Kiborg News і українські “айтішники”. Вони заволоділи листуванням співробітників наглядового відомства, яке доводить, що влада РФ маніпулює громадською думкою і цензурує контент у глобальній мережі.

У 2022 році Кремль звинуватив ресурси, що належать Meta PLatforms, у цензурі. Підставою для цього послужили масові блокування акаунтів “кремлеботів”, які виступали в ролі рупорів кремлівського агітпропу. Російський суд визнав компанію Марка Цукерберга екстремістською організацією. Належні їй соцмережа Facebook і сервіс фотошерінга Instagram були заблоковані на території РФ. Примітно, що заборони на використання WhatsApp введено не було, хоча його власником також є Meta Platforms.

Головні новини: