Банкінг

Старі клієнти ПриватБанку масово скаржаться на блокування рахунків

ПриватБанк почав блокувати банківські рахунки клієнтів, які проживають на окупованих територіях. З блокуванням рахунків стикаються навіть ті клієнти, які давно виїхали в підконтрольні Києву регіони або перебувають за кордоном. Офіційна позиція ПриватБанку зводиться до того, що рахунки блокуються клієнтам на законних підставах.

Детально

Скарги на найбільший в Україні банк клієнти публікують на порталі “Мінфін”. За словами однієї з клієнток, ПриватБанк справно надавав їй послуги протягом останніх десяти років. У 2023 році кредитна організація розірвала укладений із жінкою договір в односторонньому порядку. Рахунок, що належав їй, ПриватБанк заблокував на підставі положень “антивідмивного” законодавства.

Клієнтка стверджує, що сумнівні транзакції вона не здійснювала. Жодних приводів для блокування рахунку жінка не давала. Зараз вона перебуває за кордоном. Наявна у неї картка ПриватБанку не працює.

Интересное:

Зі схожою ситуацією зіткнулася жителька Херсонської області. 17 лютого вона не змогла зайти в Приват24. Після введення в додатку логіна і пароля жінка побачила на екрані смартфона повідомлення про те, що послуга недоступна з метою безпеки. Їй було запропоновано зв’язатися зі службою підтримки за номером 3700. Зробити цього клієнтка не змогла, оскільки вона перебувала на окупованій території. Договір із нею було розірвано кредитною організацією в односторонньому порядку. ПриватБанк запросив у неї інформацію про рахунок в іншій банківській установі, на який можна переказати гроші.

У держбанку з цього приводу зазначили, що рахунки клієнтів блокуються на законних підставах. ПриватБанк має статус суб’єкта первинного моніторингу. У зв’язку цим він зобов’язаний перешкоджати проведенню клієнтами сумнівних операцій. У разі виникнення певних підозр банк має право блокувати рахунки своїх клієнтів.

Последние новости:

Xiaomi представила HyperOS Global для ще одного застарілого смартфона

"Сяомі" почала розсилку глобального варіанту HyperOS на один із застарілих смартфонів. Назва пристрою-одержувача - Mi…

30.04.2024

Xiaomi представила HyperOS Global для еще одного устаревшего смартфона

«Сяоми» начала рассылку глобального варианта HyperOS на один из устаревших смартфонов. Название устройства-получателя – Mi…

30.04.2024

Названі смартфони Xiaomi, які незабаром отримають важливе оновлення

Під кінець квітня-2024 "Сяомі" вкотре внесла зміни до фірмового Центру безпеки. Подробиці Найближчим часом очікується…

30.04.2024

HMD представляє в Україні бюджетні кнопкові телефони Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G

HMD щойно представила своє останнє творіння – Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia…

30.04.2024

HMD представляет в Украине бюджетные кнопочные телефоны Nokia 215 4G, Nokia 225 4G и Nokia 235 4G

HMD только что представила свое последнее творение – Nokia 215 4G, Nokia 225 4G и…

30.04.2024

Названы смартфоны Xiaomi, которые скоро получат важное обновление

Под конец апреля-2024 «Сяоми» в очередной раз внесла изменения в фирменный Центр безопасности. Подробности В…

30.04.2024