ГоловнаВійськові технологіїУкраїні потрібні сотні тисяч дронів - глава Міноборони

Україні потрібні сотні тисяч дронів – глава Міноборони

Україна за вісім перших місяців війни з РФ видала більше дозволів на експлуатацію дронів, ніж за попередні п’ять років. Незважаючи на успіхи, необхідно інтенсифікувати постачання безпілотників і наростити виробництво власних БПЛА, заявив Олексій Резніков.

Детально

Потребу силових відомств України в дронах глава Міноборони оцінив у “сотні тисяч” апаратів. Відповідні меседжі політик озвучив під час зустрічі з представниками БПЛА-індустрії, що відбулася наприкінці робочого тижня.

Найбільшу зацікавленість у силовиків викликають універсальні апарати, здатні виконувати кілька місій одночасно (поєднувати коригування вогню і розвідку позицій противника з ударами, тощо). Також заявлено про важливість збільшення поставок у війська безпілотників широкого спектра дії (повітря=>вода, повітря=>земля тощо).

Учасники наради зійшлися на думці щодо необхідності якнайшвидшого створення профільної асоціації для донесення позицій виробників БПЛА до керівництва силових відомств і відстоювання інтересів розробників перед можновладцями.

Під завісу зустрічі Резніков назвав незалежність ВПК ключовим фактором обороноздатності держави і заявив про продовження нормативно-правової роботи для спрощення процесів розвитку БПЛА-індустрії. За словами міністра, депутати підготували 2 профільні законопроєкти та ініціювали 5 змін до розпоряджень Кабміну.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...