ГоловнаВійськові технологіїКитайську повітряну кулю над територією США збили «найсучаснішою» ракетою AIM-9X

Китайську повітряну кулю над територією США збили «найсучаснішою» ракетою AIM-9X

Епопея з китайським аеростатом завершилася його збиттям американськими ВПС. Повітряну кулю вразив винищувач F-22 Raptor. Для знищення об’єкта пілот застосував AIM-9X Sidewinder – ракету, яка позиціонується як найсучасніша в США.

Детально

Спікери Пентагону підтвердили знищення аеростата в безпечному для людей місці над водами Атлантичного океану. Представники оборонного відомства назвали повітряну кулю “шпигуном, який використовувався для моніторингу стратегічних об’єктів”.

Пуск ракети було здійснено з висоти 17,8 км. Аеростат на той момент перебував на майже 20-кілометровій висоті. Знищити об’єкт вдалося з першого разу. Клас AIM-9X Sidewinder, що використовувалася для цієї мети, – “повітря-повітря”.

Характеристики ракети:

  • модифікація – Block II;
  • розмах крила – 0,45 м;
  • вартість – понад $500 тис.;
  • довжина – 3 м;
  • вага – понад 84 кіло;
  • діаметр – 0,13 м.

Офіційний Пекін висловив протест. За словами представників КНР, аеростат використовували виключно в цивільних цілях. Появу повітряної кулі над територією США китайці пояснили форс-мажором – втратою управління через сильний вітер – і пообіцяли підготувати “адекватну відповідь”, не уточнюючи її суті.

Результатом інциденту стало скасування візиту держсекретаря Ентоні Блінкена до Пекіна, щоб застерегти Китай від поглиблення військового співробітництва з Росією.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...

Meizu 21 Note: опубліковані реальні зображення з камерою у стилістиці iPhone

Бренд "Мейзу" продовжує порушувати обіцянку про вихід з індустрії смартфонів, підтвердженням чого є інформація про розробку субфлагмана Meizu 21 Note. Деталі Реальні зображення перспективної новинки з'явилися...

Один з найкращих ярликів MIUI перенесли в HyperOS

HyperOS включає в себе один з найважливіших ярликів, який власники смартфонів екосистеми «Сяомі» пам'ятають по MIUI. Подробиці Зазначений ярлик продовжує залишатися практичним інструментом, проте знають про...