ГоловнаТехноA17 у iPhone 15 збільшить автономність смартфона, але не продуктивність

A17 у iPhone 15 збільшить автономність смартфона, але не продуктивність

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Новий чіп A17 для iPhone 15 буде більше зосереджений на поліпшенні терміну служби батареї, ніж на обчислювальній потужності. Про це повідомляє 9to5Mac.

Подробиці

Чіпи A17 Bionic для iPhone 15-ї серії можуть зробити пріоритетним час автономної роботи, а не обчислювальну потужність. Ця інформація стала відома із заяви голови ради директорів TSMC.

TSMC робить процесори, які використовуються в iPhone. Виробник напівпровідників збирається використовувати менший 3-нм технологічний вузол у чіпі наступного покоління A17, виробництво якого було розпочато кілька днів тому.

На честь початку масового виробництва 3-нм чіпів компанія кілька днів тому провела урочисту церемонію. А напередодні голова ради директорів TSMC Марк Лю розкрив вражаючі цифри ефективності застосування нового технологічного процесу. У заяві, переданій агентству Bloomberg, топ-менеджер сказав, що 3-нм техпроцес забезпечує вищу продуктивність, ніж 5-нм чіпи, споживаючи при цьому на 35% менше енергії.

Комп’ютери Mac на базі M2 Pro можуть дебютувати з новим технологічним вузлом раніше, ніж чипсет A17 в iPhone 15. Крім того, очікується, що в чіпах M3 також буде використовуватися 3-нм техпроцес.

Головні новини: