ГоловнаТехноПонад 80% російських додатків жодним чином не захищені від злому

Понад 80% російських додатків жодним чином не захищені від злому

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Проведене співробітниками “Стінгрей Технолоджиз” дослідження засвідчило, що більшість створених російськими розробниками мобільних аплетів жодним чином не захищені від злому. Виявлені авторами дослідження вразливості в додатках можуть бути використані хакерами для злому акаунтів, розкрадання персональних даних, встановлення шпигунського софту, крадіжки коштів з банківських карт, шантажу тощо.

Детально

Компанія “Стінгрей Технолоджиз” займається забезпеченням кібербезпеки. З оприлюднених співробітниками компанії результатів дослідження випливає, що 83% створених у Росії мобільних додатків дуже погано захищені. Загалом у рамках дослідження вони вивчили 790 мобільних апплетів. Експертам у сфері кібербезпеки вдалося виявити понад 12 тис. вразливостей.

Наприклад, частка фінансових застосунків із вразливостями становила 85%. Вони були виявлені дослідниками в 117 апплетах. Друге місце з показником 78% посіли допоміжні додатки. Вразливості було виявлено в 96 таких апплетах. Замикають трійку додатки для розваг. Вразливості були присутні в 79 апплетах (75%).

У 2022 році кількість хакерських атак на російські застосунки збільшилася п’ятикратно. Як правило, кібернапади мають на меті крадіжку особистих даних, створення фейкових акаунтів і позбавлення користувачів доступу до різних онлайн-сервісів.

Головні новини: