ГоловнаТехноВлада ЄС заборонила всьому світу передавати Росії безпілотники

Влада ЄС заборонила всьому світу передавати Росії безпілотники

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Наприкінці тижня офіційний Брюссель розкрив вміст дев’ятого за рахунком пакета санкційних обмежень. Влада ЄС заборонила поставки в РФ безпілотників, запасних частин для них, авіаційних двигунів і деталей. Дія заборони поширюється на треті країни.

Детально

Донедавна Кремль міг використовувати посередників для закупівель необхідних російській армії деталей. Маються на увазі компанії з нейтральних юрисдикцій, які є партнерами західних виробників мікросхем та іншої електроніки. Відтепер у разі співпраці з Росією ці компанії будуть включені до списку підсанкційних юросіб.

В іранських безпілотниках величезна кількість комплектуючих іноземного виробництва. Деталі для літаків переважно виробляють у США та ЄС. У низці країн налагоджено складання авіаційних двигунів за ліцензією Airbus і Boeing. Працювати з Росією ці виробники більше не мають права.

За словами експертів, виробництвом повного циклу володіють тільки США. З усіх держав світу ближче за всіх до повного циклу перебуває Китай. Що стосується Росії, то нічого свого у неї ніколи не було через технологічну відсталість. У зв’язку з цим відтепер Кремль зможе сподіватися тільки на контрабанду.

Головні новини: