ГоловнаТехноXiaomi, Oppo та Vivo узгодили перенесення частини виробництва з Китаю до Індії

Xiaomi, Oppo та Vivo узгодили перенесення частини виробництва з Китаю до Індії

Бренди Oppo, Vivo і Xiaomi готові почати експорт зібраної в Індії електроніки свого виробництва на світовий ринок у рамках просунутої офіційним Делі ініціативи Made-In-India.

Детально

Раніше китайське тріо вперто відмовлялося відкривати свої виробництва для експорту за межі Індії. Новий крок є перемогою уряду і пропонує Індії частину глобального складання цих компаній. У результаті відбудеться перенесення частини експорту із заводів КНР на розташовані в Індії підприємства. Цей крок відповідає заходам, вжитим раніше компаніями Apple і Samsung. Потенційними напрямками для продукції індійського виробництва названо Азію, Африку, Близький Схід і Латинську Америку.

Існує комбінація факторів, які можуть бути рушійною силою кроку трьох китайських компаній. Йдеться про більш жорстку політику щодо інвестицій з КНР і схему стимулювання виробництва (PLI). Крім того, китайські бренди не входять до списку бажаних постачальників, а щодо деяких з них проводяться податкові розслідування. Схема PLI пропонує стимули для виробництва та експорту індійської продукції, а також істотну держпідтримку і фінансові субсидії.

Перехід Oppo, Vivo і Xiaomi під режим PLI не призведе до автоматичного доступу до вищевказаних пільг. Уряд заявив, що такі кроки потребуватимуть його схвалення. Компанія Vivo вже вжила заходів щодо експорту продукції з Індії. Однак нещодавно регулятор заблокував її експорт на суму $15 млн. Vivo каже, що цей крок не змінить її планів щодо експорту з Індії.

Xiaomi і Oppo також роблять успіхи в цій сфері. Політична обстановка в Індії демонструє, що йде стимулювання експорту. Китайські компанії великої трійки були орієнтовані на місцевий ринок, а їхні китайські заводи – на світовий.

Індійський уряд планує розширити свою економіку за межі $5 трлн. Ринок, орієнтований на експорт, є ключовим фактором такого кроку. Усі три китайські техногіганти заявляють про “повну солідарність” з цілями уряду і продовжуватимуть роботу в цьому напрямку.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або будильника. Подробиці Чи не кожен власник смартфона хоча б раз стикався...

Xiaomi презентувала 43-дюймовий 4K QLED телевізор, який коштує дешевше за флагманський смартфон.

"Сяомі" збагатила ринок "розумних" телевізорів моделлю Xiaomi TV A Pro 43 2025, в якій відсутність сучасного дизайну компенсується наявністю чудового дисплея, великої безлічі ігор,...

З HyperOS смартфони Xiaomi отримують одну з найкращих функцій iPhone

Оновлення до HyperOS дозволяє користувачам Xiaomi/Redmi/POCO використовувати HyperOS Magic Crop - аналог функції Magic Snip, яка вважається однією з найкращих в історії iPhone. Подробиці Ця опція...