ГоловнаБанкінгЕксперти пояснили, що робити в разі помилкового переказу коштів на чужу карту

Експерти пояснили, що робити в разі помилкового переказу коштів на чужу карту

Припуститися помилки під час зазначення номера картки одержувача грошового переказу досить просто. Непоодинокі випадки, коли вони допускаються банківськими додатками під час автоматичного зчитування номера картки. У разі здійснення переказу в межах одного банку на екрані смартфона з’явиться ПІБ одержувача. Таким чином, помилку буде виявлено відразу. Якщо ж гроші переказуються клієнту іншого банку, то ризик помилкової транзакції зростає.

Що робити в разі переказу грошей на чужу картку

Відповідно до чинного законодавства, відправник коштів має право вимагати їх повернення від одержувача. Для цього необхідно отримати квитанцію з номером і часом проведення транзакції, рахунками та іншою інформацією. Мобільні додатки багатьох банків дають змогу отримувати квитанції про перекази у віддаленому режимі.

Далі слід зв’язатися зі співробітником служби підтримки банку. Якщо переказ було здійснено в рамках однієї кредитної організації, то його повернення буде забезпечено службою підтримки. Співробітник попросить пред’явити квитанцію про переказ коштів, а також підтвердити особу. Після цього він зв’яжеться з одержувачем переказу, щоб вимагати повернути гроші відправнику.

Якщо гроші були помилково переведені клієнту іншого банку, то дізнатися дані одержувача можна у співробітника служби підтримки. Далі необхідно зв’язатися зі службою підтримки банку, що випустив картку одержувача переказу. Процедура верифікації буде ще складнішою. Служба підтримки вимагатиме надати великий обсяг інформації, щоб переконатися в тому, що заявник не шахрай.

Якщо одержувач помилкового переказу відмовиться повернути гроші, то експерти рекомендують звернутися по допомогу до правоохоронців.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...