ГоловнаТехноСтало відомо, скільки бюджет України отримав від "податку на Google"

Стало відомо, скільки бюджет України отримав від “податку на Google”

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Цього тижня платники “податку на Google” завершили декларування доходів за третю чверть. З поданих ними звітів випливає, що доходи державного бюджету за цією статтею становитимуть 1,5 млрд грн, що еквівалентно близько 40 млн USD. Про це в Telegram повідомив Данило Гетманцев, який обіймає посаду керівника фінансового комітету ВРУ.

Детально

У повідомленні парламентарія акцентується увага на тому, що найбільшими платниками податку у звітному періоді виявилися Google Commerce Ltd., Google Ireland Ltd., а також Apple Distribution International. З початку поточного року ринкові гравці перерахували до бюджету як ПДВ з операцій із продажу українським фізособам електронних послуг 4,12 млрд грн.

Закон про стягнення з постачальників електронних послуг ПДВ діє в Україні з 1 січня нинішнього року. У нього було імплементовано норми європейського законодавства, які зобов’язують інтернет-компанії сплачувати ПДВ за ставкою 20%.

За словами Гетманцева, технологічні гіганти на кшталт Viber і Facebook не платять в Україні ПДВ. Через це бюджет України недоотримує близько 3 млрд грн податку тільки від наданих ними рекламних послуг.

Стрічка новин: