Військові технології

Експерти пояснили, чому білоруські дрони ніхто не купує

Білоруські підприємства ОПК виробляють широкий спектр безпілотників, призначених для вирішення різних завдань. Тим часом на глобальному ринку особливим попитом вони не користуються. Експерти пояснили, чому так відбувається.

Детально

Відомо, що безпілотники експлуатуються тільки Туркменістаном. У білоруських оборонних підприємств є контракти з В’єтнамом, Еквадором і Єгиптом, проте жодна з цих країн  літальні апарати на озброєння так і не взяла. Експерти Юста Оліманс і Стейн Мітцер опублікували матеріал, у якому назвали причини низького попиту на дрони білоруського виробництва.

Основною причиною низької затребуваності БПЛА з Білорусі на глобальному ринку є їхня конструкція. Підприємства країни випускають вдалі БЛПА, баражувальні боєприпаси з радіусом дії 70 км, транспортні дрони SkyMule тощо. При цьому жоден із безпілотників не пройшов бойового хрещення. У зв’язку з цим далеко не факт, що конструкція БПЛА витримає реальне бойове навантаження. На глобальном рынке представлено достаточное количество беспилотников, прочность и высокая эффективность конструкции которых были подтверждены «в поле».

Интересное:

Автори матеріалу не відкидають можливості того, що згодом зібрані в Білорусі дрони почнуть користуватися попитом у держав, які не в змозі дозволити собі придбати безпілотники китайського або турецького виробництва з огляду на їхню високу вартість або політичні причини.

У Білорусі виробляють такі розвідувальні дрони:

  • “Бусел” (ліцензійна копія російського “Онлан-10”).
  • “Беркут-1” і “Беркут-2” (ліцензійні копії “Іркут-3” і “Іркут-10”).
  • VR-12 Москіт-Н.
  • “Формула”.
  • “Бусел М” тощо.

Місцеві підприємства ВПК також випускають баражувальні боєприпаси на кшталт “Ловчий”, “Бусел-МБ”, “Чекан” і “Сарич”. На стадії прототипування перебувають понад 50 моделей БПЛА найрізноманітнішого призначення. Таким чином, білоруське виробництво безпілотників можна охарактеризувати як доволі розвинене, однак попитом вони на світовому ринку не користуються.

Поделиться

Последние новости:

Xiaomi випустила 40-доларову компактну автомийку Mijia

"Сяомі" збагатила сімейство побутових помічників Mijia бездротовою автомийкою нового покоління. Новинка в чорному колірному виконанні,…

14.05.2024

Xiaomi выпустила 40-долларовую компактную автомойку Mijia

«Сяоми» обогатила семейство бытовых помощников Mijia беспроводной автомойкой нового поколения. Новинка в черном цветовом исполнении,…

14.05.2024

Бюджетні флагмани POCO F6 та POCO F6 Pro: точна дата презентації та перші офіційні подробиці

"Сяомі" розкриває подробиці про майбутні моделі POCO F6/F6 Pro, включно з датою презентації та ключовими…

14.05.2024

Бюджетные POCO F6 и POCO F6 Pro: точная дата презентации и первые официальные подробности

«Сяоми» раскрывает подробности о предстоящих моделях POCO F6/F6 Pro, включая дату презентации и ключевые характеристики.…

14.05.2024

Vodafone вводить новий код у свої номери: що буде зі старими номерами

Vodafone розширює свою нумерацію, отримавши дозвіл від НКЕК на використання нового коду "+380 75". Подробиці…

14.05.2024

Vodafone вводит новый код в свои номера: что будет со старыми номерами

Vodafone расширяет свою нумерацию, получив разрешение от НКЭК на использование нового кода "+380 75". Подробности…

14.05.2024