ГоловнаТехноВертоліт Rocket Lab не зміг зловити ракетний прискорювач, що повертається з орбіти

Вертоліт Rocket Lab не зміг зловити ракетний прискорювач, що повертається з орбіти

Rocket Lab “відзначилася” другою поспіль провальною спробою спіймати за допомогою вертольота ракетний прискорювач свого виробництва, що повертається з орбіти. Причини невдач криються в непередбачуваній аеродинаміці “цілі” і вкрай малому часі для виконання маневру захоплення.

Детально

У п’ятницю, 04.11.2022, створена компанією ракета Electron “збагатила” орбіту 50-кілограмовим шведським супутником вартістю $7,5 млн. Апарат було успішно доставлено до місця проведення місії. Перший ступінь “Електрона” вирушив назад на парашуті.

Мета експерименту полягала в захопленні прискорювача, що повертається на землю, за допомогою встановленого на вертоліт обладнання. За словами пілота, компонент, що спускається, “перестав ділитися телеметрією” і впав в океан.

Підйом ступеня і роботи з його приведення в необхідний для повторного польоту стан є недоцільним з економічного погляду (виготовлення нового аналога обходиться в порівнянну суму).

Перша спроба упіймання ракети за допомогою вертольота датована весною цього року. Тоді екіпажу гвинтокрилої машини вдалося зловити ступінь, що поверталася на землю, однак утримати компонент не вдалося через його значну вагу, уточнює CNN.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi представила HyperOS Global для ще одного застарілого смартфона

"Сяомі" почала розсилку глобального варіанту HyperOS на один із застарілих смартфонів. Назва пристрою-одержувача - Mi 11. Подробиці Оновлення містить безліч нових функцій, включно з поліпшеним інтерфейсом...

Названі смартфони Xiaomi, які незабаром отримають важливе оновлення

Під кінець квітня-2024 "Сяомі" вкотре внесла зміни до фірмового Центру безпеки. Подробиці Найближчим часом очікується випуск свіжого патча безпеки Android. Напередодні цієї події китайський техногігант перерахував...

HMD представляє в Україні бюджетні кнопкові телефони Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G

HMD щойно представила своє останнє творіння – Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G. Солодке тріо у веселці яскравих кольорів буде...