ГоловнаТехноЧотири ознаки того, що смартфон Xiaomi було зламано

Чотири ознаки того, що смартфон Xiaomi було зламано

Недавнє попередження «Гугла» про виявлену фахівцями McAfee вразливість породило чутки про чергову хвилю активізації шахраїв. У зв’язку з цим буде доречно нагадати про способи виявлення симптомів зараження смартфонів. Нижче наведено 4 методи “виведення на чисту воду” шкідників, які проникли в девайс.

Подробиці

Чотири ознаки, за якими можна дізнатися, що ваш Xiaomi/Redmi/POCO був зламаний хакерами

Зниження продуктивності

Атаки шкідливого ПЗ зазвичай сильно знижують продуктивність зламаних телефонів (чемпіони за потужністю – не виняток).

Четыре признака того, что Xiaomi/Redmi/POCO был взломан

Зламаний смартфон часто має проблеми із завантаженням веб-сайтів. Необхідно перезавантажити пристрій, щоб відновити деяку плавність роботи (останнє, втім, нагадує ефект плацебо, оскільки несправність однаково продовжуватиме дратувати власника дедалі більше і більше).

Спливаючі вікна невідомого походження

Явною ознакою можливого злому є наявність спливаючих вікон незрозумілого походження. Найчастіше вони з’являються на популярних сайтах, у соцмережах і в пошуковику Google.

Закриття заявок без пояснення причин

Якщо додатки починають закриватися без пояснення причин, зависають і/або не реагують на запити, то смартфон, з високою часткою ймовірності, є зламаним.

Аномальна витрата даних і батареї

Зловреди зв’язуються зі шкідливими серверами для крадіжки даних і паразитування. З цієї причини заражений пристрій може показувати ненормальне споживання даних під час перегляду веб-сторінок. Крім того, надмірне користування Мережею завдає шкоди акумулятору, який починає зношуватися набагато швидше, ніж зазвичай.

Що робити після злому

За наявності однієї або кількох перелічених вище ознак краще одразу ж установити мобільний антивірус, виявити за його допомогою шкідливі програми та видалити їх.

Чотири ознаки того, що Xiaomi/Redmi/POCO був зламаний

Щойно витік даних буде припинено, оновіть паролі всіх своїх важливих облікових записів і постарайтеся бути більш обізнаними про цифровий світ. Згідно з офіційним сайтом Касперського, уникнути зломів у майбутньому можна шляхом дотримання таких рекомендацій:

  • не завантажувати програми з невідомих джерел;
  • не зберігати паролі в телефоні;
  • регулярно оновлювати ПЗ;
  • не користуватися громадськими мережами WiFi;
  • активувати двофакторну аутентифікацію.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

14 прихованих функцій калькулятора у смартфонах Xiaomi

Калькулятор HyperOS і MIUI, поряд зі стандартними математичними можливостями, має безліч функцій, що робить його повноцінним інструментом для найрізноманітніших обчислень і перетворень. Подробиці Додаток "Калькулятор" на...

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, але принесе кілька «значних сюрпризів»

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, ніж планувалося, однак додаткове очікування з лишком компенсується значущими оновленнями. Головне з них - поява Pro-версії...

Як налаштувати спалах в смартфонах Xiaomi для сповіщення про повідомлення та дзвінки

Операційні системи HyperOS і MIUI надають можливість налаштування світлодіодного спалаху на смартфонах Xiaomi/Redmi/POCO для сповіщення власника про вхідні дзвінки та повідомлення. Подробиці Це особливо корисно в...