ГоловнаТехноSamsung презентував 200-мегапіксельний сенсор ISOCELL HPX

Samsung презентував 200-мегапіксельний сенсор ISOCELL HPX

“Самсунг” явив світу другий 200-мегапіксельний сенсор модельного ряду ISOCELL. Новинка, що отримала абревіатуру HPX, може похвалитися величиною пікселя в 0,56 мікрон (-20% модуля камери). Як наслідок, ОЕМ-виробники можуть пропонувати покупцям більш тонкі та менші за розміром смартфони.

Подробиці

В ISOCELL HPX використовується вдосконалене самсунгівське рішення Deep Trench Isolation для ізоляції кожного окремо взятого пікселя та забезпечення підвищення чутливості для формування яскравіших і чіткіших фоток. Новинка має надшвидкий і надточний автофокус завдяки рішенню під назвою Super QPD.

Понад те, в новому сенсорі використовується технологія Tetra pixel (16 пікселів в одному). Завдяки їй сенсор легко перемикається між 3 різними режимами освітлення в автоматичному режимі.

“Самсунг” стверджує, що при хорошому освітленні величина пікселя становить 0,56 мікрона, що дає змогу отримати 200 мільйонів пікселів. З іншого боку, за недостатнього освітлення величина пікселя зростає до 1,12 мікрон, що дає 50 мільйонів пікс. Нарешті, за дефіциту світла 16 пікселів об’єднуються в 2,24 мікр., у результаті чого виходить 12,5-мільйонний піксельний сенсор. Такі динамічні характеристики дають змогу новинці створювати максимально чіткі зображення навіть за обмеженої освітленості.

Samsung презентував 200-мегапіксельний сенсор ISOCELL HPX

HPX здатний записувати 8К-відео зі швидкістю 30 кадр./сек. і підтримує безшовну подвійну HDR-зйомку в FHD- і 4К-режимах.

Staggered HDR, за словами Samsung, захоплює тіні та яскраве світло за низької, середньої та високої експозиції. Після цього він об’єднує всі три експозиції для створення найкращих HDR-відео та фотознімків.

Новинка забезпечує передачу картинки глибиною >4 трлн кольорів проти 68 млрд кольорів у презентованого в червні 200-мегапіксельного попередника HP3 (14-бітна глибина проти 12-бітної).

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi представила HyperOS Global для ще одного застарілого смартфона

"Сяомі" почала розсилку глобального варіанту HyperOS на один із застарілих смартфонів. Назва пристрою-одержувача - Mi 11. Подробиці Оновлення містить безліч нових функцій, включно з поліпшеним інтерфейсом...

Названі смартфони Xiaomi, які незабаром отримають важливе оновлення

Під кінець квітня-2024 "Сяомі" вкотре внесла зміни до фірмового Центру безпеки. Подробиці Найближчим часом очікується випуск свіжого патча безпеки Android. Напередодні цієї події китайський техногігант перерахував...

HMD представляє в Україні бюджетні кнопкові телефони Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G

HMD щойно представила своє останнє творіння – Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G. Солодке тріо у веселці яскравих кольорів буде...