ГоловнаТехноЕксперти пояснили, наскільки часто необхідно перезавантажувати смартфон

Експерти пояснили, наскільки часто необхідно перезавантажувати смартфон

Рано чи пізно будь-який мобільний пристрій починає працювати повільніше за звичайний або “підглючувати”. Як показує практика, з уповільненням роботи стикаються власники як старих смартфонів, так і нових. За словами експертів, насамперед у таких випадках гаджет необхідно перезавантажити. Перезавантаження призведе до очищення оперативної пам’яті. У результаті робота смартфона прискориться.

Подробиці

Багато користувачів зловживають цим способом вирішення проблем через його простоту і доступність. Експерти стверджують, що часте перезавантаження мобільного пристрою може обернутися більш серйозними проблемами. У зв’язку з цим виникає резонне запитання: наскільки часто необхідно перезавантажувати апарат, щоб він функціонував штатно?

Фахівці радять перезавантажувати пристрій не частіше ніж один раз на тиждень. Краще робити це один раз протягом кількох тижнів. Перезавантаження допомагає позбутися “фризів” і перегріву. Воно звільняє оперативну пам’ять і завершує фонову роботу енергоємних аплетів.

Перезавантаження смартфонаВідмова від регулярного перезавантаження мобільного пристрою може призвести до виникнення таких проблем:

  • Прискорення процесу деградації батареї через безперервну роботу у фоновому режимі окремих додатків.
  • Поява “глюків” через конфлікти між додатками.
  • Завантаження пам’яті смартфона зайвими даними.

Перезавантаження смартфона дає змогу оперативно позбуватися короткочасних проблем на кшталт помилок у роботі додатків або зависання. Серйозніші проблеми експерти рекомендують вирішувати шляхом звернення до співробітників сервісного центру.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або будильника. Подробиці Чи не кожен власник смартфона хоча б раз стикався...

Xiaomi презентувала 43-дюймовий 4K QLED телевізор, який коштує дешевше за флагманський смартфон.

"Сяомі" збагатила ринок "розумних" телевізорів моделлю Xiaomi TV A Pro 43 2025, в якій відсутність сучасного дизайну компенсується наявністю чудового дисплея, великої безлічі ігор,...

З HyperOS смартфони Xiaomi отримують одну з найкращих функцій iPhone

Оновлення до HyperOS дозволяє користувачам Xiaomi/Redmi/POCO використовувати HyperOS Magic Crop - аналог функції Magic Snip, яка вважається однією з найкращих в історії iPhone. Подробиці Ця опція...