ГоловнаТехноСтало відомо, скільки смартфонів опиниться на звалищі у 2022 році

Стало відомо, скільки смартфонів опиниться на звалищі у 2022 році

Цього року на сміттєвих полігонах по всьому світу опиниться 5,3 млрд одиниць смартфонів. Про це свідчать результати підрахунку, проведеного учасниками міжнародного форуму WEEE.

Детально

В основу розрахунків учасників WEEE покладено дані про глобальні продажі мобільних пристроїв. Озвучена ними цифра наочно показує величину проблеми “електронних відходів”.

Проведене WEEE дослідження показало, що багато користувачів продовжують зберігати вдома старі смартфони після придбання нових. На повторну переробку вони їх не здають. У результаті мідь, кобальт та інші хімічні елементи, що містяться в них, для випуску нових гаджетів не використовуються. Їх доводиться добувати заново.

СмартфониНа руках у населення нашої планети перебуває 16 млрд одиниць мобільних телефонів. У Євросоюзі кожен третій апарат довгий час не експлуатується. Відповідно до прогнозу WEEE, до кінця десятиліття обсяг електронних відходів, що щорічно генеруються людством, досягне 74 млн тонн. Під електронними відходами слід розуміти не тільки смартфони, а й пристрої GPS, персональні комп’ютери, планшети, тостери, пральні машини тощо.

Електронне сміттяПроведене Material Focus опитування показало, що тільки одні жителі Великої Британії зберігають удома понад 1 млн електричних приладів, що працюють і не використовуються. Їхня вартість оцінюється більш ніж у 6,2 млрд USD. Середньостатистична британська сім’я може виручити від продажу невикористовуваних електронних пристроїв близько 200 фунтів.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і часто, при виході нових моделей, летить змінювати свої старі...

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...