ГоловнаТехноРосіяни назвали "законною мішенню" супутники Starlink

Росіяни назвали “законною мішенню” супутники Starlink

Росія погрожує знищити супутникове угруповання Starlink. Завуальована погроза була озвучена в ООН членом російської делегації Костянтином Воронцовим.

Детально

За словами делегата, Кремль зафіксував появу надзвичайно небезпечного тренда, що виходить за рамки мирного використання сучасних космічних технологій. Йдеться про те, що США і союзники використовують розміщену в космічному просторі цивільну і комерційну інфраструктуру у військових цілях.

Варто зазначити, що слово Starlink з вуст російського делегата не прозвучало. Водночас усі присутні зрозуміли, що йдеться про супутникове угруповання компанії SpaceX. Екс-голова “Роскосмосу” Дмитро Рагозін неодноразово звинувачував компанію Ілона Маска в роботі на Пентагон. Він стверджував, що супутники Starlink використовують не тільки для роздачі інтернету. Нібито з їхньою допомогою військова розвідка США збирає необхідні американській армії дані.

Ілон Маск відреагував на репліку росіянина публікацією у Twitter, у якій наголосив, що супутникове угруповання Starlink використовують винятково в мирних цілях.

До слова, самого Маска в Росії також активно критикують. Окупанти не можуть пробачити американському мільярдерові передачу українській армії терміналів Starlink. ЗС РФ про подібні технології зв’язку залишається тільки мріяти.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і часто, при виході нових моделей, летить змінювати свої старі...

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...