ГоловнаВійськові технологіїІранські безпілотники виявились складною цілью для українських ППО

Іранські безпілотники виявились складною цілью для українських ППО

Окупанти почали застосовувати проти української армії іранські дрони-камікадзе. Цього тижня безпілотник Shahed-136 був збитий у передмісті Куп’янська. Ще один такий баражуючий запас атакував об’єкт на Дніпропетровщині. Про це в ефірі телемарафону заявив Юрій Ігнат.

Подробиці

Спікер ЗСУ зазначив, що поставлені Іраном літальні апарати вже використовуються в Україні. Shahed-136 відноситься до класу дронів-камікадзе. Збивати такі БПЛА дуже складно. Для цього потрібне додаткове військове обладнання.

Про літальні апарати відомо мало. Їхні технічні характеристики Іраном не розкриваються. Вдалося з’ясувати, що вага баражуючої борозни становить близько 200 кг. Розмах крила дорівнює 2,5 м. Безпілотник має великий радіус дії.

Збитий іранський дрон Shahed-136Торік Тегеран оприлюднив відеоролик із запуском Shahed-136. Пускова установка була замаскована під контейнер великовантажного автомобіля.

Офіційний Тегеран факт постачання Росії безпілотників заперечує. У свою чергу окупанти намагаються видати іранські дрони за російські. Для цього вони наносять напис «Герань-2».

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...