ГоловнаТехноGoogle слідом за Apple планує перенести частину виробництва смартфонів Pixel до Індії

Google слідом за Apple планує перенести частину виробництва смартфонів Pixel до Індії

“Гугл” подумує про перенесення складання флагманського смартфона Pixel з Китаю до Індії. Про відповідні плани техногіганта повідомляє The Information.

Подробиці

Автори публікації посилаються на неназвані джерела всередині американської корпорації. За їх словами, Google подав заявку на складання від 500 тис. до 1 млн. смартфонів Pixel, що становить 10-20% річного обсягу виробництва.

Інформація про бажання «Гугла» використовувати індійські фабрики для складання «Пікселів» гуляє по Мережі з легкої руки гендиректора корпорації Сундара Піча. На початку цього року то-менеджер проговорився в одному з інтерв’ю про бажання диверсифікувати виробництво, щоб позбавитися надмірної залежності від Китаю, керівництво якого регулярно конфліктує зі США. Як можливу альтернативу функціонер згадав Індію.

Також у медіа-просторі мусуються чутки про можливість перенесення частини потужностей зі збирання Pixel до В’єтнаму.

Бажання диверсифікувати виробництво може бути зумовлене не лише геополітичною складовою, а й збоями у глобальних мережах поставок після всесвітьної коронавірусної істерії.

Раніше про перенесення частини складальних потужностей з Китаю до Індії та В’єтнаму оголосила корпорація Apple. Так, презентоване 07.09.2022 сімейство смартфонів iPhone 14 частково випускатиметься у колишній «Перлині британської корони».

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi представила HyperOS Global для ще одного застарілого смартфона

"Сяомі" почала розсилку глобального варіанту HyperOS на один із застарілих смартфонів. Назва пристрою-одержувача - Mi 11. Подробиці Оновлення містить безліч нових функцій, включно з поліпшеним інтерфейсом...

Названі смартфони Xiaomi, які незабаром отримають важливе оновлення

Під кінець квітня-2024 "Сяомі" вкотре внесла зміни до фірмового Центру безпеки. Подробиці Найближчим часом очікується випуск свіжого патча безпеки Android. Напередодні цієї події китайський техногігант перерахував...

HMD представляє в Україні бюджетні кнопкові телефони Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G

HMD щойно представила своє останнє творіння – Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G. Солодке тріо у веселці яскравих кольорів буде...