Техно

ДСНС роз’яснила порядок оголошення повітряної тривоги

Російські снаряди можуть долетіти до будь-якої точки на карті України. Саме тому повітряна тривога досить часто оголошується в областях, що знаходяться від лінії фрону за сотні кілометрів. Разом з тим, це відбувається не при кожному ракетному пуску. У ДСНС роз’яснили, як і коли в українських містах включається сирена.

Подробиці

Повітряна тривога оголошується за наявності загрози ракетного чи авіаудару. Відповідно до встановлених правил сирена має звучати одну хвилину. За цей час сигнал, повинен повторитися тричі. Після цього він вимикається.

Повітряні сили ЗСУ відстежують переміщення об’єктів на території РФ та Білорусі, а також в акваторіях Чорного та Каспійського морів. Звук сирени говорить про те, що конкретний населений пункт може бути атакований авіабомбами чи ракетами. Крім цього, тривога може сигналізувати про те, що ворожі снаряди вже запущені.

Интересное:

Повітряна тривога у регіонах оголошується згідно прогнозованої траєкторії польоту ракет та їх можливих відхилень. Наприклад, снаряди «Калібр» можуть змінювати напрямок руху під час польоту. Цей факт враховується під час оголошення небезпеки.

До речі, сирена є далеко не єдиним способом сповіщення населення про небезпеку ракетного удару. Також є можливість відстежувати ситуацію в країні за допомогою мобільних додатків «Київ цифровий» та «Повітряна тривога». Крім цього, можна скористатися оперативними Telegram-каналами або онлайн-карткою тривог.

До речі, сьогодні ДСНС розпочала тестування ще однієї системи оповіщення українських громадян щодо НС. Повідомлення про можливі загрози надсилатимуться на смартфони.

Последние новости:

Влада Латвії пообіцяла передати Україні зброю, якої у них немає

"Твіттер-анонс" латвійського прем'єра Евіки Сіліни нового пакету допомоги для України викликав деяку плутанину через абревіатуру…

02.05.2024

Власти Латвии пообещали передать Украине оружие, которого у них нет

«Твиттер-анонс» латвийского премьера Эвики Силины нового пакета помощи для Украины вызвал некоторую неразбериху из-за аббревиатуры…

02.05.2024

Названы лучшие смартфоны 2024 года

Ежегодно в Украине продается более 1 млн. смартфонов. Каждый хочет почувствовать технологическую новинку первым, и…

02.05.2024

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і…

02.05.2024

Новый Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition с восторгом принят поклонниками футбола

«Сяоми» порадовала фанатов аргентинской сборной по футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ в лимитированном исполнении…

02.05.2024

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні…

02.05.2024