ГоловнаТехноІлон Маск вперше розповів про свою найшкідливішу звичку

Ілон Маск вперше розповів про свою найшкідливішу звичку

Щоразу після ранкового пробудження бізнесмен Ілон Маск перевіряє свій смартфон. Цю звичку мільярдер вважає найшкідливішою. За словами вчених, це справді так.

Подробиці

Про свою найшкідливішу звичку підприємець розповів під час запису подкасту Full Send Podcast. Засновник SpaceX нарік на те, що відразу після пробудження він поспішає перевірити смартфон. Тим часом вчені не рекомендують розпочинати день із перевірки мобільного пристрою.

Справа в тому, що ранкове пробудження є повільним виходом зі сну, в ході якого хвилі починають змінюватися. Йдеться про електричні сигнали, які надсилаються нейронами один одному. Протягом певного часу мозок виробляє альфа-хвилі, характерні для спокою. Саме тоді він свідомо неспроможний вирішувати складні завдання.

Якщо людина починає перевіряти свій смартфон відразу після пробудження, то вона ризикує пропустити цей проміжний етап. Порушення процесу вироблення мозком альфа-хвиль загрожує підвищенням рівня стресу, появою відчуття занепокоєння, а також ризиком виникнення депресії.

За словами Маска, замість перегляду смартфона він планує займатися спортом. Тривалість ранкових тренувань становитиме щонайменше 20 хвилин.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...