ГоловнаТехноНазвані найкращі антивіруси 2022 року

Названі найкращі антивіруси 2022 року

На ринку антивірусного софту представлено безліч різних програмних рішень. Пересічним користувачам розібратися в цьому різноманітті вкрай проблематично. У зв’язку з цим експерти в сфері інформаційної безпеки назвали п’ять найкращих антивірусів 2022 року.

Avira Free Antivius

Цю програму можна використовувати на iOS, Android, Mac та Windows. Вона здатна не тільки виявляти шкідливе ПЗ, але й захищати користувачів від фішингу. Вона також має інтегрований VPN. Крім цього, в антивірусі є інструменти для оптимізації системи.

Переваги: робота у фоновому режимі, виявлення 99,7% відомих загроз, широка функціональність.

Недоліки: наявність реклами.

Sophos Home

Антивірус можна використовувати лише у Windows. Він може захищати від вірусів до 10 персональних комп’ютерів. У програмі є функція батьківського контролю.

Переваги: простота використання, наявність інструментів хмарного захисту.

Недоліки: відсутність функцій оновлення за розкладом та скануванням.

360 Total Security

Цей антивірус можна використовувати на платформах MacOS, Android та Windows. У ньому є захист веб-браузера, інструменти для оптимізації системи та фаєрвол.

Переваги: п’ять антивірусних двигунів, наявність «пісочниці» та інструмент для перевірки мереж Wi-Fi.

Недоліки: різноманітність функцій, які мають сумнівну корисність («Очищення», «Оптимізація» тощо).

Malwarebytes Free

Антивірус можна використовувати на iOS, Android, MacOS та Windows. У ньому є захист від фішингу. Крім цього, програма автоматично сканує об’єкти автозапуску та оперативну пам’ять.

Переваги: простота інтерфейсу, наявність хорошого антивірусного сканера.

Недоліки: функція фонового моніторингу доступна лише у преміальній версії.

Microsoft Defender

Антивірус підходить лише для Windows. У ньому є функція захисту користувачів від програм-вимагачів. Крім цього, в антивірусі є веб-фільтрація та захист веб-камери.

Переваги: багаторівневий захист, який не уповільнює роботу системи.

Недоліки: мізерна функціональність.

Якщо ви сумніваєтеся, чи варто взагалі користуватися антивірусами, то прислухайтеся до рекомендацій експертів. Вони стверджують, що використання відповідних рішень є обов’язковим. Як показує практика, суворе дотримання правил цифрової гігієни свідомо не здатне захистити комп’ютер або смартфон від вірусів.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і часто, при виході нових моделей, летить змінювати свої старі...

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...