ГоловнаТехноПриватБанк та monobank допомогли кіберполіції затримати фішерів

ПриватБанк та monobank допомогли кіберполіції затримати фішерів

Співробітникам кіберполіції вдалося викрити дві злочинні групи, які розкрадали кошти в українців. У цьому їм допомогли кредитні організації ПриватБанк та monobank.

Подробиці

Слідчі встановили, що члени злочинних груп створювали фішингові веб-ресурси, які мімікрували під сайти для отримання фінансової допомоги від Євросоюзу та України. Зокрема шахраї клонували сайт «Є-підтримки».

Затримання фішерів кіберполіцейськимиДля отримання виплат відвідувачам фішингових сайтів пропонувалося запровадити реквізити платіжних карток. Після отримання цієї інформації зловмисники спустошували карткові рахунки жертв. Використовуючи цю схему, їм удалося викрасти в українців понад 10 млн грн.

Затримання фішерів кіберполіцейськимиКіберполіція та співробітники спецпідрозділу «Тор» провели в 15 областях України 42 обшуки, в ході яких було вилучено 53 лептопи, понад 100 смартфонів, «чорнові» записи, платіжні картки, 1,5 млн грн готівкою, комп’ютерна техніка тощо.  Правоохоронці також заблокували криптогаманець, що належить злочинцям. Вартість токенів, що знаходяться на ньому, оцінюється в 40 000 USD.

Про роль ПриватБанку та monobank у розслідуванні справи фішерів нічого не повідомляється. Найімовірніше, для переведення в готівку коштів шахраї використовували карти цих банків.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi представила HyperOS Global для ще одного застарілого смартфона

"Сяомі" почала розсилку глобального варіанту HyperOS на один із застарілих смартфонів. Назва пристрою-одержувача - Mi 11. Подробиці Оновлення містить безліч нових функцій, включно з поліпшеним інтерфейсом...

Названі смартфони Xiaomi, які незабаром отримають важливе оновлення

Під кінець квітня-2024 "Сяомі" вкотре внесла зміни до фірмового Центру безпеки. Подробиці Найближчим часом очікується випуск свіжого патча безпеки Android. Напередодні цієї події китайський техногігант перерахував...

HMD представляє в Україні бюджетні кнопкові телефони Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G

HMD щойно представила своє останнє творіння – Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G. Солодке тріо у веселці яскравих кольорів буде...